ANAF s-a autosesizat în cazul Hexi Pharma

Dragoş Doroş
Dragoş Doroş (Facebook, KPMG)

ANAF s-a autosesizat în cazul Hexi Pharma şi a început verificări, a declarat pentru digi24 şeful instituţiei Dragoş Doroş.

Potrivit şefului ANAF, inspectorii vor verifica situaţia fiscală a firmei, mai ales că aceasta şi-a cerut intrarea în insolvenţă. De asemenea, fiscul va face verificări şi în cazul celor două offshore-uri cu care Hexi Pharma făcea afaceri.

De altfel, la Fisc există un grup de lucru care verifică toate offshore-urile controlate de oameni de afaceri români, arată sursa citată.

Declaraţiile lui Doroş vin în contextul în care dezvăluirile din mass media legate de afacerile cu dezinfectanţi diluaţi vânduţi spitalelor româneşti de Hexi au stârnit valuri de revolta în rândul opiniei civile, ceea ce a dus la demisia ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş, şi la declanşarea de controale în spitale şi la Ministerul Sănătăţi.

În paralel, Parchetul General a pus sub învinuire Hexi Pharma, acuzaţiile fiind de zădărnicirea combaterii bolilor şi falsificare de produse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne