Ziua Internaţională Falun Gong sărbătorită în întreaga lume

Zeci de milioane de oameni din lumea întreagă sărbătoresc vineri, 24 de ani de când Falun Dafa a fost prezentată publicului larg, pe 13 mai 1992, de către fondatorul ei, dl Li Hongzhi.
Practicanţii Falun Gong executând Dansul Dragonului pe străzile din New York în timpul unei parade.
Practicanţii Falun Gong executând Dansul Dragonului pe străzile din New York în timpul unei parade. (The Epoch Times)

Iniţial transmisă în secret de la maestru la discipol din timpuri imemoriale, făcută publică în 1992, Falun Gong (cunoscută şi sub numele Falun Dafa) a trecut de graniţele Chinei, aducând sănătate, pace şi armonie pentru zeci de milioane de oameni de pretutindeni, arată într-un comunicat Asociaţia Falun Gong România.

Recunoscută la nivel internaţional, Falun Dafa a primit mii de premii şi proclamaţii pentru beneficiile aduse practicanţilor şi societăţii. Declarată de multe oraşe din lume Ziua Internaţională Falun Gong, an după an, ziua de 13 mai este sărbătorită în peste 114 ţări din fiecare colţ al lumii prin festivităţi, muzică, dansuri chinezeşti.

Astfel, Ziua Falun Dafa este sărbătorită vineri şi sâmbătă şi la Bucureşti, prin diverse activităţi organizate de voluntari.

Printr-un apel paşnic în faţa Ambasadei Chinei, vineri, 13 mai, între orele 17:00-19:15, practicanţii Falun Gong din Capitală doresc să semnaleze felul inuman în care Partidul Comunist Chinez a înţeles să răspundă unei practici spirituale paşnice adânc înrădăcinate în tradiţiile străvechi chinezeşti.

Sâmbătă, trecătorii din Parcul Herăstrău aflaţi la intrarea Charles de Gaulle vor avea ocazia să afle mai multe informaţii despre beneficiile practicii Falun Gong şi vor putea admira serenitatea străvechii practici Falun Dafa în exerciţiile prezentate publicului între orele 14:00 - 18:00.

Oferind un exemplu remarcabil de toleranţă în faţa nedreptăţii aderenţii Falun Gong- din China dar şi din afara ei - au răspuns genocidului prin eforturi paşnice de informare a publicului cu privire la crimele comise de autorităţi şi de corectare a afirmaţiilor false făcute de propaganda regimului comunist.

Organizatorii speră ca, în aceste zile, membri ai parlamentului, mass-media precum şi societatea civilă li se vor alătura la celebrarea zilei Falun Gong şi la sprijinirea eforturilor lor paşnice pentru încetarea persecuţiei desfăşurate de Partidul Comunist Chinez împotriva practicii.

În ciuda persecuţiei organizate de statul chinez împotriva Falun Gong, lansată pe 20 iulie 1999 de către fostul preşedinte chinez Jiang Zemin, popularitatea Falun Gong s-a amplificat în întreaga lume. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

***

Falun Gong (Falun Dafa) este o practică străveche de cultivare a caracterului moral şi a corpului. Transmisă de mari maeştri din antichitate şi făcută publică în 1992, în China, de către Maestrul Şcolii, domnul Li Hongzhi, practica constă în efectuarea unui set de exerciţii line de qigong, iar aprofundarea disciplinei se face respectând principiile adevărului, compasiunii şi toleranţei în viaţa de zi cu zi.

În 1993, Falun Gong a primit în China titlul de „Steaua Şcolilor de Qigong”, readucând în societatea chineză distrusă de ideologia partidului comunist, valori profunde din tradiţia chineză, precum altruismul, onestitatea, răbdarea etc.

Beneficiile practicii au devenit rapid cunoscute şi în străinătate, însă, popularitatea şi stilul moral de viaţă a devenit stânjenitor pentru unii lideri de partid din China căci venea în contradicţie cu ideologia violentă a luptei de clasă specifică partidului comunist. Ca urmare, în 1999, conducătorul Chinei de atunci a pornit o campanie inumană de persecuţie împotriva practicanţilor, un adevărat genocid ce folosea metode de tortură şi tehnici din timpul Revoluţiei Culturale din timpul lui Mao Zedong.