Nicuşor Dan le "aruncă mănuşa" lui Predoiu şi Firea

Firea şi Predoiu lipsesc de la primul test de transparenţă, susţine Nicuşor Dan, acuzându-şi contracandidaţii că fug de dezbaterile televizate.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, le cere contracandidaţilor săi, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu să accepte dezbateri publice pe proiectele pentru Bucureşti.

"Politicienii zilei ştiu să promită. Ar promite orice numai să câştige ca imediat după alegeri să uite complet. Dovadă stau ultimii 26 de ani şi faptele lor. Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu promit că vor face o administraţie transparentă, că vor pune pe site-ul primăriei toate contractele şi bugetele capitalei, dar lipsesc la primul test de transparenţă. Amândoi fug de întâlnirile televizate sau de cele din redacţiile publicaţiilor, fug de dezbaterile proiectelor pentru Bucureşti în faţa cetăţenilor. Dezbaterea însemnă transparenţă! Gabriela Firea preferă dezbaterile cu "yesmani". Până şi Victor Ponta a acceptat să meargă în confruntări cu Klaus Iohannis. Chiar atât de jos au ajuns lucrurile în PSD-ul lui Liviu Dragnea?, precizează Nicuşor Dan în comunicatul de presă remis Epoch Times.

Candidatul USB susţine că după o primă săptămâna de campanie încă nu a văzut din partea contracandidaţilor săi soluţii pentru Bucureşti şi bucureşteni, nu a văzut dezbateri pe soluţii şi teme reale ale oraşului.

Transparenţa, implicarea reală a cetăţenilor prin accesul la informaţie de interes public, administrarea eficientă, eliminarea birocraţiei, soluţii pentru transportul în comun şi pentru parcări, soluţii pentru termoficare, soluţii pentru încurajarea afacerilor şi poziţionarea Bucureştiului în competiţia cu alte oraşe din Europa, creşterea numărului de şcoli şi grădiniţe, reducerea poluării, lărgirea spaţiului verde în oraş, construcţii în armonie cu dezvoltarea oraşului. Acestea sunt câteva din temele la care bucureştenii au nevoie de răspunsuri concrete.

Eu împreună cu USB (Uniunea Salvaţi Bucureştiul) am venit cu alt model de a face administraţie publică, am adus oameni noi 100%, profesionişti în domeniile lor care iubesc oraşul şi sunt hotărâţi să se implice în transformarea şi profesionalizarea administraţiei. Am adus transparenţa în jocul politic prin publicarea cheltuielilor de campanie, demers care până în acest moment nu a fost urmat de niciun contracandidat şi de niciun partid.", scrie Nicuşor Dan

"Transparenţa înseamnă fapte! Haideţi la fapte Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu!", este provocarea lansată de Nicuşor Dan.