Simion, dezlănţuit la adresa lui Rareş Bogdan: Nu vreau să cred că el e mincinos dar am văzut că este. Brusc l-a apucat grija şcolilor

George Simion (Captură video)
Andrei Popescu
01.07.2024

Liderul AUR George Simion a lansat, duminică seara, la România TV, un atac dur la adresa prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan pe tema nemulţumirilor exprimate de acesta în legătură cu stabilirea datei pentru alegerile prezidenţiale, acuzându-l că este un “mincinos”.

“Eu refuz să cred că premierul este mincinos. Eu nu cred lucrul ăsta. Stabilirea datei alegerilor stă în pixul premierului. Şmecheria se opreşte la gardul palatului Victoriei, de asta eu mâine mă duc sperând că premierul ţării nu este mincinos şi va respecta ceea ce a spus. Nu vreau să cred nici că Rareş Bogdan e mincinos dar am văzut că este, brusc l-a apucat grija şcolilor. Aştept să văd cine mai candidează, dacă candidează Mircea Geoană, vreau să văd, am venit cu planul Simion care face referire la spaţiul locativ, la dobânzile de la bănci, dobânzi cămătăreşti, vreau să fie agreat şi acceptat şi de alţii acest plan.

Nu-mi convine, noi anul trecut ne-am uitat la un calendar care nu s-a respectat! Ce zice Rareş Bogdan e o minciună, că s-ar putea să fie şcolile închise, ei când se gândesc la septembrie se gândesc la pensionari, îi momesc pe vârstnicii noştri cu câţiva lei, au pus aceeaşi recalculare în luna septembrie special pentru alegeri!”, a precizat Simion

Remarcile lui Simion vin în contextul în care, prim-vicepreşedinte PNL, Rareş Bogdan, a lansat duminică seara, la B1 TV, un nou atac la adresa premierului Marcel Ciolacu, reproşându-i că a mutat “Palatul Cotroceni la Palatul Victoria”. El a făcut referire la faptul că Guvernul a anunţat consultări, luni şi marţi, cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an.

“Dorim ca alegerile să se organizeze la termen (în noiembrie) şi nu vedem niciun motiv să acceptăm capriciile cuiva. Noi am mai văzut partide-stat, am mai văzut lideri care au încercat să se transforme în lideri autocratici. Nu vrem să ne amintim de acele momente. Considerăm că am avut o discuţie cât se poate de serioasă şi de clară în luna martie. Atunci nu a propus premierul României consultări cu toate partidele. Observ că, între timp, doreşte consultări cu toate partidele. Nu e nimic rău în asta, doar că e apanajul Preşedintelui.

De obicei cei care mâncau popcorn sau se visau la Cotroceni au ajuns tineri pensionari. Sper că domnul Ciolacu să îşi amintească de aceste momente, pentru că, potrivit Constituţiei, în România, consultări cu partidele politice face Preşedintele României. Aşa e Constituţia României. N-am modificat-o încă, dar, sigur, discuţii, dialog cu forţele politice sunt întotdeauna binevenite. Nu e nimic rău să ai un dialog. Acum să le spui chiar ‘consultări’ şi să muţi Palatul Cotroceni la Palatul Victoria e puţin cam mult, părerea mea, dar e o părere”, a precizat Rareş Bogdan.

“Considerăm că data de 15 septembrie este, în momentul asta, strict un capriciu al cuiva şi afectează atât procesul de educaţie cât şi organizarea campaniei”, a adăugat el.

Reamintim că Guvernul Ciolacu a anunţat consultări, luni şi marţi, cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an.

Potrivit comunicatului Guvernului, luni, vor avea loc consultări, la Palatul Victoria, cu USR, AUR, UDMR, S.O.S. România, Grupul Minorităţilor Naţionale şi PUSL, iar marţi cu reprezentanţii altor formaţiuni politice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor