Ciolacu, după ce pesediştii de la Senat au votat noua OUG 13: PSD rămâne consecvent şi va vota la Cameră ce recomandă profesioniştii

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times Romania)

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacţionat oficial, miercuri, pe pagina sa de Facebook, după ce social-democraţii au votat, la Senat, introducerea unui prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu.

"Ministerul Justiţiei trebuie să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu, în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi cu opiniile specialiştilor în drept.

PSD rămâne consecvent şi va vota în Camera Deputaţilor, care este for decizional, doar ceea ce recomandă profesioniştii din justiţie.

Modificarea Codurilor Penale este jalon în PNRR şi trebuie să ne asigurăm că această reformă se va face cum trebuie", a declarat Marcel Ciolacu.

Reamintim că majoritatea PSD-PNL-UDMR din Senat a dat undă verde unui amendament la un proiect de lege care prevede introducerea unui prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, adică exact ce au încercat Liviu Dragnea şi Florin Iordache pe vremuri. Pragul care era în infama OUG 13 dată de Grindeanu sub bagheta lui Dragnea era de 200.000 de lei.

For decizional pe acest proiect este Camera Deputaţilor. Dacă amendamentul va trece, practic, fapta prin care un funcţionar public produce cu intenţie un prejudiciu mai mic de 250.000 lei nu va mai fi infracţiune.

Acest proiect a stârnit indignare atât în societatea civilă, cât şi în rândurile opoziţiei. USR a sesizat deja Comisia Europeană în acest caz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne