"România îngropată!" - Deputat european, ieşire dură după ce coaliţia a dat undă verde "unei noi OUG 13"

Vlad Gheorghe
Vlad Gheorghe (Facebook)

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a criticat în termeni duri, miercuri, decizia coaliţiei PSD-PNL-UDMR din Senat de a vota introducerea unui prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu.

"România îngropată! Asta face noua OUG 13, dacă trece la vot. Pragul de 250 000 pentru abuzul în serviciu nu înseamnă doar sfidarea oricărui român cinstit care nu fură nici măcar un leu, ci şi o condamnare dată României. Pentru că nu doar banii PNRR vor fi blocaţi, ci TOATE fondurile europene, dacă această nenorocire devine lege. Adio, spitale, autostrăzi, şcoli, orice îmbunătăţire a vieţii românilor posibilă cu miliardele de la UE pe care nu le vom mai primi din cauza PSD, PNL, UDMR", a declarat Vlad Gheorghe.

Liderul USR a anunţat că a informat Comisia Europeană despre ceea ce vor PSD, PNL şi UDMR să facă.

"Să vedem ce vor spune comisarii europeni despre noua 'iniţiativă' a coaliţiei de guvernare. Am scris imediat vicepreşedintelui executiv, Frans Timmermans, vicepreşedintei Vera Jourova, comisara pentru valori şi transparenţă şi comisarului pentru justiţie, Didier Reynders, explicând exact ce conţine amendamentul votat azi la Senat şi care urmează să ajungă curând la Camera Deputaţilor, cea decizională. Sunt tare curios cum vor justifica 'liderii' Ciucă, Ciolacu şi Kelemen în faţa comisarilor europeni această nouă tentativă de a legaliza furtul. Cum vor arăta ei că această iniţiativă legislativă respectă principiile statului de drept. Că PSD, PNL şi UDMR nu vor în ruptul capului să renunţe la pensiile speciale chiar dacă asta ne blochează PNRR, ne-am lămurit. Dar să îşi auto-voteze impunitate pentru corupţie nu putem accepta", a continuat Vlad Gheorghe.

Potrivit deputatului european, acest lucru nu va fi acceptat nici de mecanismul UE privind statul de drept.

"Amintesc asta celor care se bucură că nu mai există MCV şi 'n-are ce să ne facă UE'. Ba are: îţi opreşte robinetul de bani europeni dacă tu, PSD, PNL, UDMR insişti să încalci orice regulă şi să-ţi dai legi care să te scape de pedeapsă dacă furi 'doar' 249 999 de lei, adică 49 999 de euro. De ce tot încearcă? Pentru că a devenit din ce în ce mai greu să fure, pentru că la Parchetul European e şefă Kovesi de care au vrut să scape cu orice preţ, pentru că Dragnea a căzut, dar ei au rămas, pentru că nu-i interesează nimic altceva decât să tragă cât mai mult pentru ei şi-ai lor, cum fac de peste 30 de ani. NU LE PASĂ. Şi cred că scapă. Nu scăpaţi. N-aţi scăpat nici în 2017, nu scăpaţi nici acum", a conchis Vlad Gheorghe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne