China a ordonat cea mai mare consolidare militară de la Germania anilor 1930
Potrivit unui raport întocmit de un expert în securitate naţională, Republica Populară Chineză a ordonat cea mai mare consolidare militară a oricărei naţiuni din lume de la Germania anilor 1930, ceea ce ridică îngrijorări cu privire la ameninţarea militară reprezentată de China, potrivit Zero Hedge.
După cum relatează Eric Lendrum pentru American Greatness, afirmaţiile au fost făcute într-un articol din The Federalist scris de Chuck DeVore, ofiţer şef pentru iniţiative naţionale la Texas Public Policy Foundation. DeVore subliniază că, în timp ce armata americană a cheltuit peste 5,4 trilioane de dolari pe războaie irosite, cum ar fi "războiul împotriva terorismului" şi încercările ulterioare de "construire a naţiunii", China şi-a consolidat armata.
"China se angajează într-o consolidare militară fără precedent, pe care lumea, sincer, nu a mai văzut-o de la Adolf Hitler în anii 1930", a declarat DeVore într-un interviu acordat după publicarea articolului său.
"Îşi consolidează masiv arsenalul nuclear. Ne aşteptăm ca acesta să se extindă la cel puţin 1.000 de focoase până în 2030, peste doar cinci ani. Probabil că va fi mai mare de atât", a explicat DeVore.
"Marina chineză, nu după tonaj, ci după număr, este acum mai mare decât Marina americană. China are o capacitate de construcţie navală de 250 de ori mai mare decât America".
Printre alte extinderi, China a mărit arsenalul Forţei de Rachete a Armatei de Eliberare a Poporului (PLARF) cu 50 de noi rachete balistice intercontinentale (ICBM), ridicând noul total la aproximativ 400.
Departamentul Apărării (DOD) raportează, de asemenea, că au fost adăugate încă 300 de rachete balistice cu rază medie de acţiune şi 100 de rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune.
China are în prezent peste 600 de focoase nucleare operaţionale şi se aşteaptă ca acest total să crească la peste 1.000 până în anul 2030.
În timp ce administraţia Biden a adoptat o poziţie mult mai blândă faţă de China, preşedintele ales Donald Trump a promis să ia măsuri drastice împotriva Chinei, atât în ceea ce priveşte comerţul, cât şi ambiţiile militare.
Cele mai recente eforturi de consolidare a forţei militare a Chinei ar putea fi o anticipare a provocărilor aşteptate ale unei preşedinţii Trump care nu va mai lăsa guvernul comunist de la Beijing să scape la fel de mult ca în timpul lui Biden.