Ce a păţit un director SPP? Emilia Şercan: O nouă premieră a fost înregistrată în România

Emilia Sercan
Emilia Sercan (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

O nouă premieră a fost înregistrată în privinţa doctoratelor plagiate din România: Tribunalul Bucureşti i-a anulat diploma de doctor lui Gabriel Naghi, fost director al SPP, după ce Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) i-a retras acestuia titlul de doctor pentru că a plagiat teza de doctorat, a atras atenţia luni, via Facebook, jurnalista Emilia Şercan.

Decizia nu este una definitivă.

"Procesul de anulare a diplomei de doctor este, practic, ultima etapă din anevoiosul traseu pe care îl presupune retragere definitivă a unui titlul de doctor pentru plagiat, traseu care a tot fost îngreunat în ultimii ani de către politicieni prin diverse prevederi legislative girate de (mai) toată clasa politică", a declarat Emilia Şercan.

Jurnalista a trimis anul trecut frecvent solicitări pe legea 544 privind liberul acces la informaţii de interes public la SRI "pentru a-i întreba când îi dau în judecată pe cei cărora le-a fost retras titlul de doctor".

"Da, la SRI, pentru că Academia SRI nu are direcţie juridică, iar de procese se ocupă Direcţia Juridică a SRI. Şi pentru că am tot trimis solicitări, au înregistrat 30 de procese în ultimele două zile în care se mai putea face legal lucrul ăsta. De altfel, articolul meu l-a deranjat atât de tare pe Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI, încât m-a blocat pe telefon astfel că dacă vreau un punct de vedere instituţional de la SRI altfel decât în scris, nu pot să îl obţin. Apropo, aţi mai auzit de aşa ceva, ca purtătorul de cuvânt al unei instituţii de stat, ca să nu zic că e vorba despre SRI, să blocheze un ziarist pe telefon? Nici eu", a adăugat Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne