Câţi români consideră că România merge într-o direcţie greşită? Cum arătau cifrele în urmă cu un an [INSCOP]

Calea Victoriei, Bucureşti (YouTube Screenshot)
Andrei Popescu
08.07.2024

Un sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro arată că mai mult de jumătate dintre români consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, în principal din cauza modului în care este guvernată.

Conform datelor obţinute, 34,9% dintre români cred că România se îndreaptă într-o direcţie bună, în timp ce 56,3% sunt pesimişti în legătură cu viitorul ţării.

În urmă cu aproape un an, aproximativ 21,1% dintre români credeau că ţara merge într-o direcţie bună, în timp ce 69,5% considerau că România merge într-o direcţie greşită.

Studiul mai arată că 41,2% dintre cei optimişti cu privire la direcţia ţării consideră că principalul motiv pentru acest lucru îl reprezintă faptul că viaţa lor s-a îmbunătăţit, 24,7% invocă starea economiei ţării, iar 23,9% modul în care este guvernată ţară.

În ceea ce îi priveşte pe românii pesimişti cu privire la direcţia ţării, 62.5% dintre aceştia consideră că principalul motiv pentru această evoluţie îl reprezintă modul în care este guvernată ţara, 23,1% vorbesc despre starea economiei ţării, iar 8% invocă faptul că viaţa lor s-a înrăutăţit.

Studiul a fost realizat de INSCOP în perioada 19 - 27 iunie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului simplu, stratificat fiind de 1.100 de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor