Cătălin Ivan: Nu este normal ca Gabriel Oprea să şantajeze PSD

Nu este normal ca şeful UNPR, Gabriel Oprea, să şantajeze PSD avertizând că susţine partidul doar dacă este premier Victor Ponta, a precizat sâmbătă seara, la Realitatea TV, europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, care se declară "cel mai puternic contracandidat al lui Victor Ponta" la şefia partidului.
Conferinţă de presă la sediul PSD , susţinută de Corina Creţu şi Cătălin Ivan. În imagine, Cătălin Ivan (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
25.01.2015

Nu este normal ca şeful UNPR, Gabriel Oprea, să şantajeze PSD avertizând că susţine partidul doar dacă este premier Victor Ponta, a precizat sâmbătă seara, la Realitatea TV, europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, care se declară "cel mai puternic contracandidat al lui Victor Ponta" la şefia partidului.

"Sunt cel mai puternic contracandidat al lui Victor Ponta. Sunt cel mai puternic pentru că sunt singurul. O spun fără falsă modestie. Nu şi-a mai anunţat nimeni candidatura (...) Eu cred că, odată ce ai pierdut, trebuie să dai şansa partidului să vină cu oameni noi, cu alte feţe (...) Varianta de a veni în faţa alegătorilor cu acelaşi om, care a pierdut, este o variantă perdantă", a precizat Cătălin Ivan.

Europarlamentarul PSD s-a plâns şi de atitudinea ministrul de Interne, generalului Gabriel Oprea, care a ajuns să şantajeze tabăra social-democrată:

"Am văzut şi vedem cu toţii că, practic, ne agăţăm de guvernare. Am ajuns la mâna UNPR, care ne şantajează. Am citit şi eu, am văzut că domnul Oprea susţine PSD doar pentru Victor Ponta, altfel, are alte uşi deschise. O văd pe doamna Gorghiu care ne spune că PNL începe negocieri cu UNPR", a subliniat Cătălin Ivan.

Principalul vinovat pentru modul dezastruos în care merge partidul este, în opinia acestuia, preşedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea.

"Este o înfrângere usturătoare. Există o tensiune şi există o nemulţumire şi e firească. Pierzi principala bătălie şi nu e uşor când diferenţa e atât de mare. (...) Ponta ar fi fost un preşedinte de partid foarte bun, dacă nu am fi preluat guvernarea în 2012 şi nu l-ar fi lăsat pe Liviu Dragnea să se ocupe de partid, care a făcut-o într-un mod dezastruos", a adăugat Cătălin Ivan.

Decizia de a-i da afară din PSD pe Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova imediat după pierderea alegerilor nu este una inspirată, consideră europarlamentarul, evidenţiind că, din tot războiul iscat după aceste excluderi, partidul este cel care iese în pierdere.

"Partidul în sine se află într-un moment dificil. După ce pierzi alegerile, urmează un recul: automat scazi în sondaje. Nu era momentul să tăiem capete, la sens figurat, să dăm afară oameni din partid. Apoi, dai afară un fost preşedinte de partid? Nu se întâmplă nicăieri acest lucru. Cum să dai afară trei membri de partid importanţi, mai ales că nu mi-a fost clar motivul (...)

Ce se întâmplă acum era de aşteptat. E o naivitate să crezi că dai afară un lider al partidului şi el va pleca acasă. Evident că s-a declanşat un război între cei daţi afară şi actuala conducere. Din tot războiul asta, pierde PSD, costurile deciziei respective, una forţată şi incorectă, nu au fost luate în calcul şi plătim noi, ca partid, foarte scump pentru ceva ce putea fi evitat", a precizat Cătălin Ivan, care a fost una dintre cele două persoane care au votat contra acestor excluderi.

Tensiunile din PSD sunt din ce în ce mai vizibile: Vanghelie şi Geoană au decis să îşi facă un partid în care promit să aducă nu mai puţin de 50 de parlamentari (majoritatea din PSD), doi dintre baronii locali cu greutate - Radu Mazăre şi Marian Oprişan - au început să vorbească despre demisia cuplului Ponta-Dragnea ca urmare a ideilor de reformă promovate de aceştia, în timp ce uşor, uşor apar declaraţii ale unor parlamentari PSD nemulţumiţi de modul în care este condus partidul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor