Crevasa din PSD, lărgită: Ivan revendică şefia. Critică duetul muribund Dragnea-Ponta

Conferinţă de presă la sediul PSD , susţinută de Corina Creţu şi Cătălin Ivan. În imagine, Cătălin Ivan
Conferinţă de presă la sediul PSD , susţinută de Corina Creţu şi Cătălin Ivan. În imagine, Cătălin Ivan (Epoch Times România)

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan susţine că este "mai hotărât ca oricând" să candideze la şefia PSD" nefiind descurajat de decizia Biroului Politic Naţional al PSD de a amâna marele Congres PSD - eveniment ce trebuia să aibă loc în luna martie şi în cadrul căruia urma să fie decapitată actuala conducere a formaţiunii.

Întrebat dacă, în contextul acestei amânării, încă mai are de gând să-şi menţină decizia de a propune un proiect pentru conducerea partidului, Ivan a replicat: "Mai hotărât ca oricând".

Acum câteva zile, preşedintele PSD, Victor Ponta, anunţa că, în martie, se va întruni doar Consiliul Naţional al partidului, în cadrul acestuia urmând să fie modificat statutul partidului şi stabilită data viitorului Congres.

Joi, a ieşit la rampă şi preşedinţele executiv al PSD Liviu Dragnea care a explicat că deciziile care vizează reformarea partidului vor putea fi puse în practică fără ca Statutul să fie în mod legal modificat şi adoptat procedural de congres, fiind vorba de decizii asumate ale PSD. De altfel, Dragnea şi-a asumat rolul de a coordona personal comisia care va modifica statutul partidului.

Ivan nu vede cu ochi buni ambiţia celor doi lideri de a modifica statutul partidului la Consiliul Naţional, mai ales în condiţiile că aceştia şi-au depus mandatul şi asigură doar o conducere interimară a partidului.

"Eu cred că sunt oameni responsabili şi înţeleg foarte clar că nu se poate fără congres şi că toate deciziile importante de modificare a Statutului şi de schimbare a regulilor interne de funcţionare se fac prin votul celor delegaţi la congres. Nicio altă schimbare nu poate fi făcută informal", a precizat Ivan, citat de Mediafax.

"Nu există decizii informale de modificare a Statutului. Este ca şi cum ai spune că schimbi Constituţia României la o cafea, într-o comisie obscură de undeva din Parlament. Deci domnul Dragnea este liber să vină cu propuneri, poate să facă ce comisie doreşte, să o conducă, dar votul îl vor da membrii de partid delegaţi la congres. Până atunci vor putea şi alţi colegi să vină cu propuneri", a adăugat europarlamentarul.

Amintim că Ivan şi Liviu Dragnea au intrat în conflict deschis la scurtă vreme după înfrângerea în alegeri a premierului Ponta, mergându-se până acolo încât Ivan i-a cerut lui Dragnea să facă "un pas în spate" la congresul de anul viitor, acuzându-l că nu poate "genera un proiect nou" pentru partid. Ivan nu a ezitat să-i sugereze lui Dragnea să se autosuspende din toate funcţiile de conducere ale partidului în contextul în care cercetat penal în dosarul fraudării referendumului din 2012.

La rândul său, Dragnea l-a numit pe Ivan "un puşti obraznic, cu cheiţa întoarsă de Vanghelie".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne