Monolitul PSD se clatină. Marian Oprişan: Ponta să nu se mai comporte ca Adrian Năstase

Marian Oprişan
Marian Oprişan (Epoch Times România)

Dacă în cursul zilei de marţi baronul Radu Mazăre susţinea că Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia "în mod normal şi onorabil" din funcţia de preşedinte al PSD, seara a venit rândul lui Marian Oprişan să îi transmită vreo două vorbe premierului. Prezent la Realitatea TV, preşedintele CJ Vrancea a subliniat că liderul PSD va rămâne în funcţie numai dacă nu se mai comportă ca Adrian Năstase.

Ameninţarea lui Marian Oprişan nu îl vizează numai pe Victor Ponta, ci şi pe preşedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea, pentru că ambii au făcut propuneri de reformă, "în dauna bazei PSD". Dacă cei doi nu se vor opri din aruncarea responsabilităţii pentru pierderea prezidenţialelor asupra edililor şi şefilor de CJ, atunci Oprişan este "convins că lucrurile se vor schimba în PSD."

Tentativa cuplului Victor Ponta - Liviu Dragnea de a transfera responsabilitatea eşecului "către destoinicii noştri primari din România, către preşedinţii de consilii judeţene, e o greşeală fundamentală şi, atunci, noi va trebui să găsim calea împreună, evident, la Consiliul Naţional să spunem ce dorim noi să facem pentru România."

Marian Oprişan le-a sugerat celor doi lideri "să se gândească cu seriozitate la aceste lucruri şi să înceteze cu propunerile care nu au nicio legătură cu agenda partidului."

Baronul de Vrancea care este şi preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Vrancea şi şef al Uniunii Consiliilor Judeţene nu a agreat deloc ideea promovată de cei doi lideri de separare a funcţiilor politice de cele administrative, astfel încât şefii de CJ să nu mai fie şi şefi ai organizaţiilor judeţene.

Fiind titularul unui îndelungat dosar de corupţie tergiversat prin instanţe de opt ani, nu avea cum să agreeze nici ideea incompatibilităţii între calitatea de membru PSD şi implicarea în dosare penale.

Pe scurt, PSD se clatină. Marian Vanghelie şi Mircea Geoană îşi fac un partid şi promit să aducă nu mai puţin de 50 de parlamentari, Cătălin Ivan revendică şefia PSD, iar baroni locali cu greutate (Mazăre şi Oprişan) încep să ceară demisia celor doi lideri de la centru care vor să reformeze partidul şi să îşi pună în aplicare propriile planuri, amânând chiar în acest sens marele Congres PSD care iniţial se preciza a fi în luna martie.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne