Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament
Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Şeful Serviciului bilete de tratament din cadrul Casei de Pensii, Ion Dănuţ, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că în acest an, pentru Capitală au fost repartizate, la nivelul tuturor celor şase sectoare, 30.000 de bilete, în 10 staţiuni.
"Cererile trebuie să fie depuse cu o lună înainte de perioada în care solicitantul doreşte să plece la tratament. Sejurul este de 18 zile şi se dă în baza biletelor de recomandare de la medic", a spus Ion Dănuţ.
Biletele de tratament sunt subvenţionate 50%, pentru pensionari şi se dau cu gratuitate pentru veteranii de război, deţinuţi politici, persoane cu handicap, deportaţi.
Gratuitatea este alocată în acest an în limita a 3.000 de bilete.
Salariaţii pot obţine şi ei bilete de tratament, în funcţie de venitul brut declarat la Casa Asigurărilor de Sănătate, astfel: dacă venitul este mai mic decât salariul mediu brut pe economie (1.693 lei) atunci beneficiarul plăteşte 50% din costul biletului, iar dacă venitul depăşeşte salariul mediu brut, biletul este plătit integral.
Biletele de tratament costă, în acest an (în funcţie de locul de cazare şi staţiunea recomandată), între 1.100 lei şi 1.900 lei.
Ion Dănuţ a arătat că prima serie de tratament a început în luna aprilie, dar cele mai multe cereri se înregistrează în lunile de vară. "Cererile sunt pe tot anul, într-un număr constant faţă de anul trecut, dar vara cresc cu cel puţin dublu faţă de alte luni ale anului", a mai spus Dănuţ.
Printre staţiunile aprobate în acest an de Casa Naţională de Pensii sunt Geoagiu-Băi, Pucioasa, Lacul Sărat, Felix, Herculane, Olăneşti, Buziaş, Tuşnad, Covasna, Vatra Dornei, Mangalia, Eforie Nord, Eforie Sud, Saturn, Techirghiol, Sovata, Târgu Ocna, Slănic Prahova, Predeal, Voineasa, Moneasa, Căciulata, Călimăneşti, Slănic Moldova.