Campania lui Geoană, acuzată de un fost colaborator că ar fi preluat un site fără să plătească pentru munca depusă
Un fost colaborator al ONG-ului România Renaşte, care coordonează campania prezidenţială a fostului secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană, îi acuză pe membrii echipei de campanie că au făcut presiuni asupra lui şi că nu l-au plătit pentru un site destinat publicităţii candidatului independent, relatează Digi 24.
Potrivit sursei citate, ar fi vorba despre site-ul “votezmirceageoana.ro”, creat de programatorul Cristian Birta din Bihor din proprie iniţiativă în luna aprilie. Tânărul a declarat că munca depusă de el pentru acest site ar avea o valoare de 1.000 de euro.
Potrivit programatorului, după un şir lung de presiuni la care susţine că a fost supus din partea celor care se ocupă de campania lui Geoană, fiind ameninţat inclusiv cu procese, a fost nevoit să cedeze site-ul, inclusiv domeniul (pe care l-a înregistrat şi plătit personal), echipei România Renaşte.
“Am apărut în presă cu votezmirceageoană.ro, a apărut site-ul. Cei din echipă (n.r. Din România Renaşte) au început să caute cine e în spate, am avut o discuţie cu ei şi am zis că eu am făcut site-ul, că lucrăm la aceeaşi idee. Ei au zis că vor să mă dea în judecată, că nu e bine, că trebuia să ne spui, să nu faci de capul tău. Eu le-am zis că nu i-am prejudiciat cu nimic, l-am promovat pentru voi. Au făcut o analiză la site şi au zis că e foarte bine, dar dacă vreau să continui cu ei, să le transfer domeniul şi site-ul, din motive de securitate”, a afirmat tânărul.
Reamintim că, recent, Lasconi l-a acuzat pe Geoană că s-ar fi întâlnit cu Tal Hanan, un personaj acuzat că ar fi în spatele unor operaţiuni de manipulare a alegerilor în zeci de state din lume.
“Domnule Geoană, de ce v-aţi întâlnit cu Tal Hanan, alias Jorge, deconspirat în urma unei investigaţii jurnalistice internaţionale ca fiind în spatele unor operaţiuni de manipulare a alegerilor în zeci de state din lume, prin intermediul fake news, a fermelor de troli şi operaţiuni în social media menite să decredibilizeze candidaţi?”, l-a întrebat Lasconi pe Geoană în timpul unei dezbateri electorale la Antena 3.
În plus, Lasconi şi-a fundamentat acuzaţiile pe o serie de fotografii în care Hanan apare în faţa Institutului Aspen, unde Geonă este preşedinte fondator. O a doua fotografie probează, spune ea, că Geoană este prezent în acelaşi loc. Din fotografii nu reiese însă dacă Geoană şi Hanan au fost în locul respectiv în acelaşi timp.
Geoană a negat că s-ar fi întâlnit cu Hanan sau că îl cunoaşte pe acel “domn”, adăugând că cineva i-a vândut Elenei Lasconi o “informaţie falsă” şi că aceasta din urmă “a muşcat din nadă cu multă voluptate”.
La rândul său, tot săptămâna trecută, premierul Marcel Ciolacu a declarat că ştie de existenţa unei “ferme de boţi/troli” care l-ar ajuta pe fostul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană, adăugând că Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) ar trebui să se sesizeze.
“Ştiu că există o clădire cu foarte multe servere. Ferme de boţi/troli. Care îl ajută pe Geoană. Statul trebuie să spună dacă e legal. Am transmis celor care se ocupă. AEP să se sesizeze”, a precizat Ciolacu.