Bryan Adams la Zilele Bucurestiului - concert cu public numeros, dar cu sonorizare proasta

Cantaretul Bryan Adams (Simone Joyner / Getty Images)
Epoch Times România
22.09.2008

Bryan Adams, una dintre principalele vedete invitate sa sarbatoreasca alaturi de bucuresteni a 549-a aniversare a Capitalei, a sustinut, sambata seara, un concert in parcul Izvor, langa Palatul Parlamentului, unde a reusit sa stranga circa 20.000 de spectatori.

Show-ul cantaretului canadian a inceput la 21.40, insa punctualitatea a fost unul dintre putinele puncte forte ale concertului. Inca de la primele acorduri, recitalul s-a facut remarcat in primul rand prin sonorizarea foarte proasta, inginerii de sunet efectuand reglajele chiar in timpul primelor piese prezentate. De altfel, principala problema, sesizata de mai toti cei prezenti, a fost volumul foarte slab, care nu permitea spectatorilor ce nu se aflau in imediata apropiere a boxelor amplasate langa scena sa asculte concertul lui Bryan Adams la o calitate acceptabila.

"Hello Bucharest. Numele meu este Bryan", a salutat artistul publicul, dupa primele doua piese interpretate. "Ma puteti auzi?", a intrebat el. Raspunsul nu a intarziat, spectatorii remarcandu-se printr-un cor ce a strigat: "Nu!". Cantaretul a adresat apoi si alte cuvinte celor veniti sa-l asculte, printre care si "Romania este fantastica", insa putini au fost cei care inteles exact ce anume rostea el.

Pe parcursul intregului show, care a durat o ora si jumatate, sute de spectatori au "migrat" dintr-un loc in altul, orbecaind prin parcul neluminat, pentru a gasi un loc de unde sa poata asculta mai bine concertul. "N-ar trebui sa putem vorbi in soapta", a remarcat unul dintre cei prezenti, comentand sunetul slab. "Nu cred ca o sa se mai intoarca vreodata in Romania. Altii ar fi plecat in primul moment. Ti-am spus ca sunetistul e o maimuta", a tras concluziile un altul.

Si ca intregul spectacol sa fie complet, un elicopter a planat timp de zeci de minute deasupra parcului Izvor, facand auditia si mai dificila.

Insa, lasand la o parte problemele tehnice si de organizare a evenimentului, concertul lui Adams a fost unul inchegat, de un nivel ce nu depaseste mediocrul, dar de care publicul s-a bucurat cat a putut. Nu putini au fost cei care au cantat alaturi de artist piese precum "Back To You", "Summer of '69" sau "Cloud Number Nine". De altfel, o tanara din public chiar a urcat pe scena pentru a interpreta alaturi de Brian Adams piesa "Baby When You're Gone", care in versiunea originala este un duet realizat alaturi de Melanie C (Spice Girls).

Dupa un bis de trei piese, Bryan Adams a incheiat show-ul cu hitul "All For Love".

Concertul a fost urmat de un show de lumini, apa, fum si lasere, apoi de un foc de artificii, ambele organizate tot in Parcul Izvor.

Festivalul Zilele Bucurestiului a fost organizat de Primaria Capitalei prin ARCUB - Centrul de Proiecte Culturale, sambata si duminica, in zona centrala a Bucurestiului, pentru a marca cea de-a 549-a aniversare a acestui oras.

Evenimentul s-a desfasurat in Centrul Istoric, Parcul Unirii, Bulevardul Unirii (aleea cu fantani), Piata Constitutiei, parcurile Izvor, Cismigiu, Carol, Herastrau, Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Palatul Sutu, Piata Universitatii, precum si pe strazile adiacente acestor zone.

Manifestarile au inceput, sambata dimineata, cu o parada a trasurilor de epoca, care au plecat din spatele statuii Mihai Viteazu din Piata Universitatii pe strazile din Centrul Istoric. Totodata, a avut loc o parada a costumelor de epoca, unde 50 de artisti au reconstituit imbracamintea lustragiilor, a vanzatorilor de ziare, a sacagiilor, dar si a altor personaje din perioada de epoca a Capitalei. Tot in aceasta zona a fost reinviata celebra "bataie cu flori de la sosea".

In noaptea de sambata spre duminica, muzeele au avut portile deschise. Incepand de sambata, de la ora 10.00, si pana duminica, la ora 3.00, precum si duminica, intre orele 10.00 si 15.00, a circulat o linie speciala cu indicativul "Turul Muzeelor", care a plecat de la Palatul Parlamentului si s-a oprit pe Calea 13 Septembrie - la Muzeul National de Arta Contemporana, pe Soseaua Cotroceni - la Muzeul Cotroceni, pe strada Mircea Vulcanescu - la Muzeul Militar, pe Soseaua Kiseleff - la Muzeul Taranului Roman, pe Calea Victoriei - la Muzeul National de Arta si la Muzeul de Istorie de pe strada Lipscani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor