Boc: Practicile Guvernului Năstase revin

Emil Boc
Emil Boc (Epoch Times România)

Fostul premier Emil Boc l-a acuzat joi pe premierul Victor Ponta că "realizează cel mai violent atac la adresa justiţiei de pe vremea lui Adrian Năstase încoace", făcând referire la revocarea din funcţie a procurorului care se ocupa de dosarul ”Referendumul”, în care Liviu Dragnea este acuzat de fraudarea alegerilor.

Emil Boc a precizat că a constatat "cu mare îngrijorare" că practicile Guvernului Năstase revin în România prin comportamentul premierului la adresa justiţiei.

"Victor Ponta realizează cel mai violent atac la adresa justiţiei de pe vremea lui Adrian Năstase încoace. Numai pe vremea lui Năstase, ministrul Justiţiei, Rodica Stănoiu, dădea directive judecătorilor şi procurorilor cum să se comporte şi cum să facă dosare. Numai pe vremea aceea independenţa justiţiei era o cârpă de şters pe jos. Constat, acum, cu mare îngrijorare, că practicile Guvernului Năstase revin în România prin comportamentul primului ministru Victor Ponta la adresa justiţiei. Actualul premier se comportă ca un nabab dintr-o ţară bananieră, terfelind justiţia şi ameninţând independenţa acesteia", a declarat Boc pentru un corespondent Mediafax.

În opinia lui Boc niciun premier nu are dreptul să compromită "şansele României de aderare la spaţiul Schengen şi de ridicare a MCV".

"Victor Ponta trebuie să ştie că fiecare atac la adresa justiţiei este un atac la fiecare român, prin diminuarea şanselor noastre de a fi o ţară egală în UE cu celelalte ţări, inclusiv sub aspectul justiţiei şi al eliminării MCV. Orice declaraţie de acest fel pune piedici serioase aderării României la spaţiul Schengen, un club select al democraţiilor europene, unde nu sunt acceptate declaraţii de genul celor făcute de Ponta şi intervenţii violente în justiţie din partea politicienilor. Dacă Victor Ponta nu a înţeles încă acest lucru, înseamnă că nu a înţeles nimic din politică şi nu serveşte interesele României", a subliniat acesta.

Emil Boc a afirmat că procurorii trebuie să se ocupe de dosare în mod independent, în timp ce oamenii politici trebuie să se abţină de la comentarii cu privire la independenţa justiţiei.

"Revocarea intempestivă a unui procuror care instrumentează dosarul unui politician este nepermisă într-o ţară a UE. Aceste practici umbresc serios democraţia din România", a concluzionat fostul premier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne