Băsescu - "Ce au făcut Niţu, Cazanciuc şi Ponta a compromis România"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Preşedintele Traian Băsescu într-un interviu la B1 TV a afirmat că demiterea procurorului Lucian Papici de la Secţia 1 a DNA a fost o măsură a procurorului general Tiberiu Niţu la comanda politicului.

“E bine ca din 6 în 6 ani să se schimbe structurile statului, Parchetul General, CSM, nimeni nu e pe viaţă acolo. Ce este în neregulă aici în ceea ce priveşte numirile de la Secţie 1, Papici dna Alexandrescu, este că acum 7 zile pentru Procurorul General, oamenii ăştia au fost buni şi i-au delegat pentru 3 luni …Dintr-o dată nu au mai fost buni şi a trebuit să fie aduse forţe proaspete”.

Întrebat dacă pactul de coabitare mai poate funcţiona, Traian Băsescu a declarat că se va pronunţa în zilele care urmează. „Categoric independenţa Justiţiei s-a prăbuşit ieri cu binecuvântarea premierului Ponta” iar acesta a fost cel mai important punct din pactul de coabitare.

Vorbind despre consecinţele politice ale denunţării pactului de coabitare Traian Băsescu a afirmat că „legile şi Constituţia nu sunt semnate de Victor Ponta”.

Băsescu a afirmat că nu îl girează pe Ponta în privinţa ingerinţelor politice ale acestuia în Justiţie.

Întrebat despre consecinţele ruperii pactului de coabitare Traian Băsescu „nu îl mai girez pe Ponta pentru că a încălcat pactul şi a intrat cu bocancii în Justiţie”.