Macovei, despre USL: O haită de hoţi care acum dau afară procurorii

Monica Luiza Macovei,europarlamentar PDL
Monica Luiza Macovei,europarlamentar PDL (Epoch Times România)

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, a declarat miercuri, în cadrul unei emisiunii la Realitatea TV, că demiterea procurorului de caz al lui Liviu Dragnea, Lucian Papici, este opera unei "haite de hoţi care acum dau afară procurorii".

"Scopul USL acesta a fost, să pună mâna pe conducerea DNA, să-i dea afară pe procurorii care fac dosare profesioniste, adică să scape de justiţie. Sunt foarte supărată şi eu. E evidentă mişcarea. În clipa în care a finalizat dosarul Dragnea, domnul Papici a fost revocat din funcţie de Niţu. De asta l-a pus Ponta pe Niţu acolo. Să îi scape pe Dragnea şi pe toţi. Sunt o haită de hoţi care acum dau afară procurorii", a precizat Monica Macovei.

În opinia fostului ministru al Justiţiei ar trebui făcut public tot dosarul lui Dragnea.

"Vedeţi că Ponta de luni de zile de când vorbeşte de acest dosar tot împotriva lui. Ca să nu se cerceteze aceste fraude. De ce îi este frică? Ele au fost cercetate, să vadă toată lumea. Eu aş face acum public tot dosarul ca să vadă lumea care a fost frauda la referendum", a adăugat europarlamentarul.

Procurorul DNA care se ocupa de dosarul "Referendumul" al lui Liviu Dragnea, Lucian Papici, a fost demis de procurorul general Tiberiu Niţu. Această decizie vine la scurt timp după ce ancheta a fost finalizată şi procurorul a decis trimiterea în judecată a lui Dragnea.

Decizia de revocare a lui Lucian Papici a fost luată după ce Tiberiu Niţu abia îl delegase în funcţie, la 23 septembrie, la doar 7 zile după ce a fost numit pe post pentru următoarele trei luni.

Ca procuror şef de secţie, Papici a girat toate marile dosare din România, în care au fost judecaţi oameni precum Dan Voiculescu, Gigi Becali, Adrian Năstase, Cătălin Voicu, Decebal Traian Remeş, cazurile de magistraţi corupţi, poliţişti, vameşi, etc.

În 6 septembrie 2012, vicepremierul Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul privind referendumul de demitere a şefului statului. Dragnea a fost acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, care să garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne