Băsescu l-a reevaluat pe Orban: Nu îi voi mai spune Sică Mandolină

Traian Basescu (Epoch Times România)
Andrei Popescu
21.10.2019

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, la Digi 24, că liderul PNL Ludovic Orban s-a remarcat printr-un "mare gest de maturitate" prin estimarea aproape exactă a numărului de voturi de la moţiunea de cenzură, astfel că nu o să-i mai spună "Sică Mandolină" de acum încolo.

"Eu am fost oarecum sceptic când spunea el am 237 de voturi. Şi a avut 238. Nu îi fac un compliment lui Orban, pe care l-am avut viceprimar în Bucureşti, nu am avut o relaţie fericită, dar nici ostilă. Însă exactitatea cu care a ştiut să spună cifra care va fi la moţiune a fost impresionantă. Şi primul mare gest de maturitate a lui Orban. Nu o să-i mai spun Sică Mandolină de-acuma. Îi spun Ludovic Orban. A avut o predicţie foarte exactă, la un vot diferenţă”, a precizat fostul şef de stat.

Băsescu a mai susţinut că predicţia lui Orban "parcă m-ar face să am oarecare încredere dacă el spune: o să rezolv problema", adăugând că el nu consideră că preşedintele Klaus Iohannis l-a sacrificat pe liderul PNL când l-a desemnat premier, ci doar i-a prezentat o "misiune imposibilă".

"Orban, totuşi, a acceptat-o, având experienţa reuşitei dărâmării guvernului, şi cred că aici va juca, pentru că el şi-a creat într-un fel sau altul o relaţie de încredere cu cei cu care a construit căderea guvernului Dăncilă”, a subliniat Băsescu.

De asemenea, Băsescu a afirmat că, în opinia sa, noul Guvern va putea trece doar dacă Orban ar reuşi să obţină, precum s-a întâmplat în timpul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, sprijinul celor din ALDE şi Pro România.

Cu privire la preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, fostul şef de stat a afirmat că acesta probabil îşi va oferi suportul dacă i se va cere, din cauză că "asta e soarta lui" şi că "primeşte funcţii".

"Tăriceanu nu e frământat de problema lui, el are un grup în spate, un grup clientelar, care s-a văzut că nu face nimic politic, că altfel ar fi luat 5 la sută. N-au organizaţii, n-au structuri, nu mişcă electoratul propriu în teritoriu, dar grupul ăla îl presează să le garanteze prezenţa pe liste pe locuri eligibile", a mai declarat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor