Asociaţia 21 Decembrie 1989 evacuată din sediu. Mărieş acuză o execuţie securisto-comunistă (Video)

Asociaţia 21 Decembrie 1989 s-a trezit miercuri "asediată" de jandarmi şi portărei. Preşedintele organizaţiei acuză că acţiunea este o execuţie.
Teodor Marieş (Epoch Times)
Loredana Diacu
24.02.2016
Se încarcă player-ul...

Membrii Asociaţiei 21 Decembrie 1989 s-au trezit, miercuri, cu jandarmi la poartă şi cu executori judecătoreşti veniţi să îi evacueze din sediu. Potrivit preşedintelui asociaţiei revoluţionarilor, evacuarea este în fapt o "o execuţie securisto-comunistă."

Asociaţia 21 Decembrie evacuată din sediu, 24 februarie 2016 (Epoch Times)
Asociaţia 21 Decembrie evacuată din sediu, 24 februarie 2016 (Epoch Times)

"Execuţie, acesta este singurul cuvânt! Fără niciun fel de somaţie, fără niciun fel de anunţ prealabil, ba din contră!", a declarat Mărieş, acuzând că evacuarea este, în fapt, o reacţie a sistemului faţă de lupta asociaţiei pe are o conduce pentru redeschiderea dosarului Revoluţiei, clasat în octombrie 2015 de procurori.

"Luni, Procurorul General interimar a cerut dosarul Revoluţiei de la Înalta Curte pentru reanalizarea soluţiei de clasare, ieri, asociaţia, prin urmaşii eroilor revoluţiei care au câştigat la CEDO a deranjat extrem şi azi a urmat această execuţie", a declarat Mărieş.

Teodor Mărieş a remintit că hotărârea de evacuare a Asociaţiei din sediu este contestată atât de Asociaţia 21 decembrie cât şi de statul român, termenul fiind pe 17 martie, şi a acuzat că evacuarea se desfăşoară potrivit uzanţelor, căci reprezentantul RAPPS-ului nu a fost anunţat, la fel nici Ministerul de Finanţe.

Nu în ultimul rând, Mărieş a mai adăugat că Asociaţia, nefiind anunţată din timp de evacuare nu şi-a găsit un alt sediu iar acum este obligată să lase în urmă, în clădirea pe care revoluţionarii sunt obligaţi să o abandoneze, numeroase acte, corespondenţa cu instituţiile statului, dosare ale victimelor din decembrie 89 etc.

Cât despre modul în care a fost retrocedată clădirea din care este evacuată astăzi asociaţia, Mărieş acuză că decizia instanţei a fost luată în baza unor documente falsificate. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

Reamintim în context că luni, 22 februarie, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, a depus o nouă plângere împotriva rezoluţiei de clasare, demers în urma căruia procurorul general interimar, Bogdan Licu, a anunţat că va cere dosarul Revoluţiei de la Înalta Curte, pentru a-l reanaliza.

Marţi, Asociaţia 21 Decembrie a ţinut o conferinţă de presă pentru a prezenta ultima hotărâre prin care CEDO a condamnat din nou România pentru tergiversarea dosarului Revoluţiei. Cu această ocazie, Mărieş a declarat că principalii vinovaţi pentru clasarea dosarului sunt fostul procuror general Tiberiu Niţu, şeful parchetelor militare Ion Vasilache şi, nu în ultimul rând, generalul SRI Florian Coldea.

De asemenea, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie a mai acuzat că în Parchetul General şi în Parchetul Militar există ofiţeri acoperiţi ai SRI şi i-a cerut lui Eduard Hellvig să îi retragă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor