Aricii din Marea Britanie vor avea propriul lor traseu de circulaţie, construit de oameni

Ariciul - un animal simpatic şi folositor.
Ariciul - un animal simpatic şi folositor. (wikipedia.org)

Gary Snyder, un cetăţean al Marii Britanii a inventat şi construit un traseu de circulaţie pentru aricii din oraşul în care locuieşte. Britanicul a recomandat şi altor localnici să participe la această iniţiativă şi să faciliteze deplasarea aricilor din împrejurimi, făcând găuri în gardurile ce le protejează proprietatea.

Bărbatul a petrecut mult timp studiind modul de deplasare al aricilor şi a constatat că timp de o noapte aceştia parcurg circa doi kilometri, dar ajungând la gardurile de protecţie construite de oameni nu îşi pot continua călătoria.

Britanicul a decis să facă o gaură în gardul său şi să faciliteze circulaţia micilor animale. Mai mult decât atât, a vorbit şi cu vecinii săi şi i-a rugat să-i urmeze exemplul, care, la rândul lor, au vorbit cu alţi reprezentanţi ai localităţii şi i-au convins să procedeze în acelaşi fel. Astfel, locuitorii oraşului Chipping Norton, situat la 120 de kilometri de Londra, speră să creeze un itinerar pentru circulaţia liberă a micilor rozătoare.

Comunitatea britanică pentru protecţia aricilor a salutat ideea ingenioasă a lui Snyder şi a decis să confere proiectului prioritate de nivel naţional şi să lărgească reţeaua de trasee pentru arici în întreaga ţară.

Potrivit ecologiştilor englezi, în ultimii 10 ani numărul aricilor britanici s-a diminuat cu circa o treime. Specialiştii sunt convinşi că iniţiativa cetăţeanului britanic va fi de mare folos în salvarea micilor vieţuitoare. Însă potrivit acestora, continuă să existe mulţi alţi factori care periclitează existenţa aricilor. Conform experţilor în domeniu, un efect negativ asupra populaţiei aricilor îl au defrişările şi poluarea masivă.

Trebuie să menţionăm că această comunitate britanică pentru protecţia aricilor a reuşit deja să implementeze câteva proiecte de succes în domeniu. În anul 2006, activiştii au reuşit să convingă compania "McDonald's" să modifice forma cupelor folosite pentru comercializarea îngheţatei.

Micuţii devoratori de dulciuri obişnuiau să se strecoare în cupele de îngheţată aruncate de oameni şi să mănânce resturile rămase, dar nu puteau să iasă din cauza formei vasului. Astfel, sute de rozătoare au murit în toată Anglia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură