ARD a depus candidaturile pentru Bucureşti: "40 de candidaţi pentru cel mai de dreapta oraş al României"

Cezar Preda, PDL, conferinţă de presă
Cezar Preda, PDL, conferinţă de presă (Epoch Times România)

Alianţa România Dreaptă şi-a depus listele de candidaţi la alegerile parlamentare pentru Bucureşti, a anunţat marţi Cezar Preda, prim-vicepreşedintele PDL. În discursul său, Preda a vorbit despre candidaţii care se vor lupta pentru a fi aleşi în ”cel mai de dreapta oraş al României”.

”Astăzi, Alianţa România Dreaptă depune poate cea mai importantă listă de candidaţi, lista candidaţilor ARD pe Bucureşti. Sunt 40 de nume, 75% sunt oameni noi pentru că cel mai de dreapta oraş al României, motorul acestei ţări, trebuie repornit. Şi credem noi că cei 40 de candidaţi vor onora municipiul Bucureşti şi vor face altceva ca acesta să fie important ca motor pentru întreaga Românie. Eu cred că ARD înseamnă mai mult decât PDL, înseamnă mai mult decât Forţa Civică, mai mult decât Noua Republică, înseamnă mai mult decât Partidul Naţional Creştin Democrat”, a precizat Cezar Preda.

Apoi, Preda a mai adăugat că îşi doreşte ca, după aceste alegeri, ARD să devină ”cea mai importantă alianţă din politica bucureşteană”.

Cezar Preda a vorbit şi despre candidatura lui Voiculescu. Dan Voiculescu. Şi a anunţat că Iulian Crăciun se va lupta din partea ARD cu şeful "antenelor TV". În acest context, politicianul a explicat că este timpul ca lumea să audă şi altceva decât ”Huo Băsescu, jos Băsescu”.

Cezar Preda a vorbit şi despre candidatura lui Voiculescu. Dan Voiculescu. Şi a anunţat că Iulian Crăciun se va lupta din partea ARD cu şeful "antenelor TV". În acest context, politicianul a explicat că este timpul ca lumea să audă şi altceva decât ”Huo Băsescu, jos Băsescu”.

”Cred că mesajul domnului Crăciun vă spune bucureştenilor că noi vrem altceva. Pentru noi, pentru ARD, este mai important domnul Crăciun decât domnul Voiculescu”, a mai afirmat Cezar Preda.

Cristian Poteraş, cel mai cunoscut nume aflat pe lista respinşilor „Comisiei Macovei”

Nu mai puţin de 12 aspiranţi la fotoliul de parlamentar aflaţi pe listele Alianţei România Dreaptă au fost respinşi definitiv de “comisia Macovei”, care îi evaluează din punct de vedere etic. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt necunoscuţi pe scena publică, dar există şi un nume sonor, fostul edil al sectorului 6, Cristian Poteraş, dar şi deputat în funcţie, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu.

Pe baza criteriilor de integritate, Comisia de etică a analizat 476 de candidaturi. Dintre acestea, 32 au primit aviz negativ.

Candidaţii Alianţei România Dreaptă au treacut prin filtrul Comisiei de etică înainte de a intra oficial în cursa pentru alegerile parlamentare.

Membrii comisiei au examinat dosarele pretendenţilor, iar pentru a primi avizul comisiei, candidaţii trebuiau să îndeplinească 12 criterii.

Pentru a trece de comisia condusă de fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, candidaţii Alianţei nu trebuie să fie condamnaţi penal definitiv, nici să fie arestaţi preventiv sau să fie trimişi în judecată.

Membrii comisiei nu au acceptat nici candidaţii asupra cărora există indicii că au comis fapte de corupţie şi nici pe cei care au fost declaraţi incompatibili sau sunt acuzaţi de conflicte de interese.

Doi dintre actualii deputaţi ai PDL, Ioan Botiş şi Stelică Iacob Strugaru, sunt în această situaţie, după ce au primit decizii definitive de la Agenţia Naţională de Integritate, pentru conflict de interese.

Mai mult, alte criterii ale comisiei de etică i-au făcut deja pe unii actuali parlamentari să renunţe la o nouă candidatură. Este vorba despre cei care au migrat de la un partid la altul, în această situaţie aflându-se Marian Săniuţă, Dănuţ Liga şi Ştefan Pirpiliu. Nu vor putea candida din partea Alianţei România Dreaptă nici cei care au fost colaboratori ai Securităţii. Este cazul deputatului PDL de Argeş, Sorin Buta.

Monica Macovei: Nemulţumirile faţă de deciziile Comisiei de etică a ARD îi arată eficienţa

Monica Macovei, europarlamentar şi preşedinte al Comisiei de etică a ARD, a declarat sâmbătă că aproximativ 30 de persoane care nu îndeplineau criteriile de integritate nu se vor mai regăsi pe liste datorită comisiei, fapt care a provocat critici la adresa comisiei.

"Nu m-am răfuit cu nimeni din partid, am aplicat strict criteriile. Că sunt unii nemulţumiţi, că au apărut aceste atacuri, asta-ţi arată eficienţa", a declarat Monica Macovei la România TV.

"Au fost înlocuite deja de pe liste 12 persoane de către liderii partidelor ARD, alţii s-au retras, iar unii nici măcar nu şi-au mai depus dosarul când au văzut criteriile", a precizat Macovei.

Democrat-liberala a mai precizat că a votat împotriva candidaturii mai multor persoane, însă votul majoritar din comisie le-a fost favorabil.

"Sunt 58 de cazuri în care am pierdut la vot, fie cu 3 la, fie cu 4 la 1", a afirmat Macovei.

Monica Macovei, "relativ mulţumită"

Per total, Monica Macovei s-a declarat relativ mulţumită de rezultatele comisiei: "Este o sămânţă care va rodi. De acum încolo, partidele vor fi mai atente, iar electoratul va fi mai pretenţios".

Pe de altă parte, membrii Comisiei de etică a ARD conduse de către Monica Macovei au decis joi să nu mai analizeze contestaţiile depuse la avizele negative ale comisiei, remiţându-le spre soluţionare co-preşedinţilor Alianţei.

Membrii comisiei Macovei sunt nemulţumiţi şi că unii lideri au comentat deciziile luate şi, în anumite cazuri, chiar au trecut peste ele.

Nemulţumirea comisiei Macovei este inclusiv că liderii PDL au ignorat opoziţia comisiei faţă de unele candidaturi - cum ar fi cea a senatorilor Cristian Rădulescu şi Viorel Badea şi deputatului William Brânză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne