Scandal în PDL: Maria Stavrositu a demisionat

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)
Bogdan Costea
26.10.2012

Maria Stavrositu, deputat PDL de Constanţa şi fost preşedinte al filialei locale Constanţa a grupării conduse acum de Vasile Blaga a demisionat din partid, vineri, întrucât nu se regăseşte pe listele de candidaţi ARD la parlamentare. Potrivit publicaţiei locale „Replica” din Constanţa, deşi Stavrositu a anunţat că va candida ca independent, în zonă se ştie faptul că ea va avea sprijinul Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD) pentru a intra în Parlament.

Maria Stavrositu spune că este nemulţumită că nu s-a respectat o decizie a Biroului Permanent Naţional din luna februarie a acestui an, potrivit căreia actualii parlamentari ai PDL vor candida în colegiile pe care le-au câştigat în 2008, iar schimbarea poate avea loc doar la iniţiativa parlamentarului respectiv şi cu acordul Biroului Permanent Judeţean. Stavrositu spune că această decizie nu a fost respectată la nivel local, iar ea nu s-a regăsit pe lista de candidaţi ai Alianţei România Dreaptă pentru alegerile parlamentare, însă a sperat că lucrurile vor fi lămurite de conducerea centrală a formaţiunii, ceea ce nu s-a întâmplat.

Ea l-a acuzat pe preşedintele PDL, Vasile Blaga, că "dă tonul la haos şi dezordine în partid". "Consider că atunci când în organizaţia Constanţa domneşte legea bunului plac, derapajul în atitudine, în comportament şi chiar în limbaj, există un for lucid, un for superior care are înţelepciune şi care reglează lucrurile spunând că hotărârea respectivă este valabilă pentru toţi membrii de partid din PDL, inclusiv pentru Blaga. Aflu că şi domnul Blaga este de părere că această hotărâre nu trebuie respectată, cuvântul liderului local, micului baron local, este mult mai important decât o decizie. În momentul în care preşedintele unui partid la nivel naţional are o asemenea atitudinea înseamnă că acest preşedinte dă tonul la haos şi dezordine în acest partid, deci, toate speranţele că se poate construi în acest partid în acest moment ţi se năruiesc", a afirmat Maria Stavrositu.

Ea a anunţat că din acest motiv demisionează din PDL şi consideră că nu mai are nici cea mai mică speranţă că lucrurile se pot îndrepta. Deputatul a mai susţinut că odată cu ea au demisionat din PDL, joi şi vineri, alte 118 persoane care vor continua să fie alături de ea în noul proiect politic.

În cadrul unei intervenţii telefonice la România TV, Maria Stavrositu a acuzat faptul că scoaterea ei de pe lista cu candidaţi a partidului s-a făcut la iniţiativa lui Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene. "Gigi Chiru este un politician ce a candidat de cinci ori şi a ratat de fiecare dată. Ultima oară în mod lamentabil. Ca orice lider neputincios începe să-şi elimine orice coleg ce ar putea să-l pună într-o lumină nefavorabilă", a declarat Stavrositu.

Ea impută conducerii centrale că asistă pasivă la abuzurile unor lideri de organizaţii judeţene, chiar şi în cazul în care aceste abuzuri îi sunt sesizate. "N-am reuşit să am o discuţie cu Vasile Blaga de când e preşedintele partidului, deşi i-am cerut de mai multe ori", a mai spus deputatul.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda o acuză pe Maria Stavrositu că minte în privinţa modului în care au fost desemnaţi candidaţii PDL Constanţa. “Doamna Stavrositu minte. De două ori s-a întâlnit domnul Blaga cu conducerea organizaţiei şi cu dânsa. Asta e decizia. Acum se vor supăra toţi. Toţi vor să fie candidaţi. Avem 300.000 de membri, nu ieşim din decor dacă organizaţiile pun pe alţii.”

Maria Stavrositu este deputat din 2008. Până în vara acestui an a ocupat funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Constanţa a PDL, fiind schimbată după ce a criticat conducerea judeţeană a partidului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor