ANI ia la bani mărunţi un fost poliţist şef la Brigada Rutieră care nu poate justifica peste 100.000 de euro din avere

Poliţişti
Poliţişti (Epoch Times România)

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Marius Maghiari, fost funcţionar public cu statut special în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, se arată într-un comunicat publicat pe portalul instituţiei.

Concret, ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 465.507,27 lei (echivalentul sumei de 106.554 Euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de către Maghiari Marius, în perioada exercitării funcţiei publice cu statut special (poliţist).

În colimatorul Agenţiei au intrat şi alţi cinci poliţişti:

- Adrian Buzică şi Virgil Stan, funcţionari publici cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa - Poliţia Municipiului Mangalia, care s-au aflat în incompatibilitate în perioada 2017 - 2020, când au deţinut şi exercitat simultan cu funcţia de agent de poliţie rutieră şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăţi comerciale, activităţile desfăşurate în sectorul privat fiind în legătură directă cu atribuţiile exercitate în calitate de funcţionar public cu statut special.

- Daniel Florea, poliţist local - şef Birou Evidenţa Persoanelor în cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Ploieşti, s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 2 aprilie 2019, deoarece exercită simultan cu funcţia de şef Birou Evidenţa Persoanelor şi calitatea de membru al Comisiei pentru administraţie publică şi ordine publică din cadrul Consiliului Economic şi Social (instituţie publică), încălcând astfel prevederile art. 94, alin. (1) şi alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/20.

- Sorin Ionescu şi Marian Andrei Badea, agenţi de poliţie rutieră în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, s-au aflat în incompatibilitate în perioada 28 august 2008 - 4 martie 2020, respectiv 15 ianuarie 2019 - 1 martie 2020, întrucât au exercitat simultan şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăţi comerciale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne