Adrian Papahagi renunţă la viaţa politică

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Adrian Papahagi a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că se retrage din viaţa politică. Afirmând că decizia sa are la bază raţiuni personale, Papahagi a informat că va continua să lupte pentru valorile în care crede şi "pentru asanarea spaţiului public românesc", dar ca intelectual, nu în calitate de membru a unui partid.

Papahagi, membru fondator al partidului care i-a reunit pe consilieri şi apropiaţii preşedintelui Băsescu, a anunţat că va continua să fie alături de PMP şi de Traian Băsescu:

"Din raţiuni personale, care nu mă implică decât pe mine, am decis să mă retrag din viaţa politică. Voi continuă să lupt, ca intelectual, pentru valorile în care cred şi pentru asanarea spaţiului public românesc. Voi acorda mereu sprijin şi încredere Partidului Mişcarea Populară, al cărui fondator sunt, şi preşedintelui Traian Băsescu. Voi fi alături de ei ca orator şi susţinător, atunci când mi-o vor cere, aşa cum s-a întâmplat din vara lui 2012 încoace. În perioada următoare îmi voi dedica toată pasiunea şi energia familiei şi universităţii, şi voi refuza orice apariţie publică. a anunţat Adrian Papahagi pe pagina sa de Facebook

Pentru că lucrurile să fie cât se poate de clare, după postarea iniţială, Papahagi a mai revenit cu un anunţ:

"Rămân membru al Fundaţiei Mişcarea Populară Cluj, alături de Emil Boc şi alţi colegi. Nu mă dezic nicio clipă de proiectul iniţial. Voi continuă să îmi sprijin colegii, în care cred. Eugen Tomac este cel mai tânăr, cinstit şi patriot şef de partid din România. Cu Teodor Baconschi, Cristi Preda, Daniel Funeriu şi Toader Paleologu în frunte, PMP va avea cea mai bună listă la alegerile europene. Rămân angajat alături de ei, ca intelectual."

Cu doar trei zile înainte de a da vestea că se retrage de pe scena politică, Papahagi îşi anunţat încrezător participarea la Colegiului Naţional al Partidului Mişcarea Populară şi le cerea românilor să aibă încredere în cel mai tânăr copil al politicii dâmboviţene, PMP: "Mâine plec cu maşina spre Bucureşti. Luni va avea loc şedinţa colegiului naţional al PMP. Veţi vedea că merită să aveţi încredere în acest partid cu adevărat altfel. Spiritul său este tânăr şi reformist, iar eu nu mă las şi nu vă las.

"Tânărul şi reformistul" PMP a decis însă sa îl primească în rândurile sale pe deputatul Marin Anton - PNL, lucru care se pare că a fost în dezacord cu principiile lui Papahagi şi a dus la retragerea sa din viaţa politică.

"Am transmis sâmbătă colegilor din comisia de integritate şi arbitraj argumentele mele împotriva primirii dlui Marian Anton în PMP. După verificări şi o lungă şedinţă, la care am participat duminică seara, comisia a stabilit că nu există niciun motiv statutar de respingere a adeziunii dlui Anton la PMP, organizaţia Giurgiu. Îmi menţin părerea că nu ne aduce niciun beneficiu primirea unui politician care a trecut de la PDL la PNL cu 3 zile înainte de căderea guvernului Ungureanu şi a avut recent o iniţiativă parlamentară de închidere a supermagazinelor în week-end. Indiferent de rezerva mea personală, am decis să respect decizia unanimă a comisiei." a postat Papahagi în urmă cu 15 ore pe pagina sa de Facebok.

Marin Anton este un politician implicat în numeroase scandaluri în ultimii ani. Despre Marian Anton gândul scria în 2009 că deţine 2 milioane de mp de teren în toată ţara, patru apartamente, trei case, tablouri de 160.000 de euro, în condiţiile în care care încasa salariu ca secretar de stat (PDL) de 4.800 de lei pe lună.

Marin Anton a fost director al RAFO Oneşti, rafinăria căzută victimă a numeroase inginerii financiare puse la cale de diverse grupări de oameni de afaceri cu legături politice. Corneliu Iacubov, omul lui Hrebenciuc, fraţii Iancu şi Ovidiu Tender (apropiat al lui Ioan Tapleş şi consilierul lui Ion Iliescu pe domeniul securităţii şi actual patron al Prospecţiuni S.A.) s-au ales cu dosare penale şi cătuşe după ce au devalizat rafinăria din Bacău, conform realitatea.net.

Anton a reuşit să scape de avalanşa de anchete penale de la RAFO după care, în 2007 i s-a alăturat lui Theodor Stolojan în grupul de "dizidenţi" care au format PLD şi apoi s-au unit cu partidul democrat.

Cu 3 zile înainte de căderea guvernului Ungureanu, Marin Anton a migrat la PNL-ul lui Antonescu, şi este unul dintre parlamentarii care a votat pentru modificarea Codului Penal în decembrie, în Marţea Neagră din parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne