Băsescu: Antonescu şi Ponta, doi politicieni „toxici” condamnaţi să stea împreună

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni, în cadrul unei emisiuni la B1 Tv, că USL nu se va rupe, pentru că atât Victor Ponta, cât şi Crin Antonescu au realizat că dacă acest lucru se întâmplă amândoi ar avea de pierdut. Ponta ar rămâne cu o majoritate la limită, în timp ce Antonescu ar pierde conducerea partidului.

"E clar că USL va rămâne, pentru că pierd amândoi. Ponta ar avea o majoritate la limită, iar Antonescu, dacă iese din Guvern, după mine în 30 de zile nu mai e preşedintele PNL. Deci sunt condamnaţi să stea împreună şi să piardă împreună", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului este de părere că Ponta şi Antonescu sunt doi "politicieni necopţi" pentru că nu au sentimentul responsabilităţii pentru ţară.

"Ei sunt toxici pentru democraţia din România", a explicat acesta.

Traian Băsescu a declarat că liderul liberalilor a înţeles „un lucru pe care eu l-am înţeles acum vreo 12 ani: că cel mai mare risc e să te dai pe mâna unui om corupt deţinător de mijloace mass-media”.

„Aduceţi-vă aminte că am avut în campania din 2009 toate trusturile de presă împotriva mea. Dar eu nu am acceptat compromisul cu oameni ca Voiculescu, Vîntu, Patriciu chiar. Patriciu nu e condamnat încă, dar ceilalţi doi da. Voiculescu e stăpânul lui Victor Viorel Ponta. Un om slab a căzut lesne în plasa acestui Voiculescu, din păcate pentru România. Cum să fie credibil Crin Antonescu când el semnase să-i dea unui turnător funcţia de preşedinte al Senatului în 2012? În opinia mea, Voiculescu are un rol mult prea mare în deciziile politice ale premierului şi influenţează mult prea puternic arhitectura politică a majorităţii”, a continuat şeful statului.

Traian Băsescu susţine că Antonescu a înţeles într-un final că nu va fi candidatul USL la prezidenţiale, iar, în opinia lui, acesta ar trebui să caute o ieşire onorabilă din capcana întinsă de PSD când a fost format USL.

„Cred că Antonescu a înţeles că nu va fi candidat la preşedinţie. El ar trebui să aibă ca obiectiv să iasă onorabil dintr-o capcană pe care i-a întins-o PSD când a format USL. A fost un naiv dacă a crezut în ce i-a spus Ponta şi crezând că Ponta poate impune PSD să-l aibă candidat la prezidenţiale. După europarlamentare, PNL probabil se va dumiri şi vor veni ca nişte oameni înfrânţi în propriile idei utopice, că Băsescu e duşmanul. Le-aş dori să fi făcut pentru România cât am făcut eu, dar deocamdată distrug. Şi-au făcut un inamic din Băsescu, în regulă, dar inamicul pleacă, care le mai e obiectivul?”, a precizat şeful statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne