Migraţia parlamentarilor spre PMP: Deputatul liberal Marin Anton a schimbat taberele

Elena Udrea, PMP
Elena Udrea, PMP (Epoch Times România)

Deputatul liberal Marian Anton a anunţat că demisionează din PNL şi se înscrie în Partidul Mişcarea Populară (PMP), care acţionează ca un magnet de parlamentari în ultima vreme. Deputatul şi-a motivat decizia prin faptul că nu a putut să se adapteze în interiorul partidului, dar a adăugat că speră la o fuziune PMP-PNL la alegerile prezidenţiale, scrie vineri Realitatea.net

„Vreau să le mulţumesc foştilor colegi din PNL pentru deschiderea de care au dat dovadă în ceea ce mă priveşte. Cu părere de rău, nu am reuşit să mă adaptez în interiorul partidului. Îmi exprim speranţa că, la un anumit moment în timp, de ce nu la prezidenţialele din acest an, Mişcarea Populară şi PNL se vor afla de aceeaşi parte a baricadei politice în lupta cu o stângă nereformată care vrea să întoarcă România în timp”, a declarat deputatul Marian Anton.

Deputatul a explicat că a luat decizia de a se alătura PMP pentru că este „o construcţie politică proaspătă şi veritabilă de centru-dreapta şi reprezintă singura voce credibilă a Opoziţiei în acest moment”.

„Sunt încrezător că, în scurt timp, Mişcarea Populară, care îşi propune un alt mod de a face politică, va reuşi să se impună în faţa partidelor tradiţionale, mai ales că acestea au adus clasa politică românească la un nivel incredibil de jos prin scandalul permanent întreţinut şi prin urmărirea intereselor proprii în detrimentul binelui comun”, a adăugat acesta.

Marian Anton este vicepreşedinte al Comisiei de agricultură şi s-a remarcat recent prin iniţiativa legislativă de modificare a legii 322/2009 privind comercializarea produselor alimentare, astfel încât supermarketurile să fie închise în week-end. Acesta a susţinut că legea aflată în prezent în vigoare favorizează prea mult politica supermarketurilor, care "au o poziţie de forţă" faţă de producătorii autohtoni, şi susţine că trebuie aduşi, "într-un fel sau altul", comercianţii români şi supermarketurile pe poziţii de egalitate.

Amintim că după demisia deputatului Elena Udrea din PDL, mai mulţi parlamentari au părăsit partidul pentru a se înscrie în Partidul Mişcarea Populară (PMP), respectiv Camelia Bogdăneci, Daniel Geantă, Dragoş Gunia, Petru Movilă, Adrian Gurzău, Andrei Voloşevici, Ciprian Rogojan, Florin Popescu, Florin Secară şi Gheorghe Florin.

De asemenea, fostul premier PDL, Emil Boc s-a înscris în Fundaţia Mişcarea Populară, o mişcare considerată a fi un pas intermediar pentru înscrierea în PMP.

Mai mulţi edili din cadrul PDL, şi anume primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, primarul municipiului Alba-Iulia, Mircea Hava, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan şi primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă poartă discuţii cu conducerea PMP în vederea alăturării lor la formaţiunea politică nou înfiinţată, prin intermediul Fundaţiei Mişcarea Populară.

Edilii care s-ar putea îndrepta spre PMP nu vor părăsi acum PDL, pentru a nu îşi pierde mandatele de primari. Astfel că discuţiile care se poartă sunt pentru înscrierea lor în fundaţie, următorul pas fiind înscrierea în partidul propriu-zis.

Totodată, europarlamentarul Cristian Preda şi-a anunţat înscrierea în PMP şi intenţia de a candida pentru un nou mandat în Parlamentul European.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne