A început procesul privind frontiera austro-ungară. Despăgubirile neaşteptate cerute de avocaţii maghiari

Punct de trecere a frontierei dintre Ungaria si Austria (YouTube Screenshot)
Redacţia
05.10.2024

O firmă de avocatură maghiară a iniţiat un proces împotriva statului austriac deoarece, în opinia lor, blocajele de trafic cauzate de controalele la frontieră aduc prejudicii navetiştilor maghiari.

Cererea de despăgubire formulată de firma de avocatură NZP Nagy Legal este de 19 eurocenţi, aceştia afirmând că verificările la frontieră - oriunde ar fi acestea - încalcă Acordul Schengen, potrivit magyarhirlap.hu.

Finanzprokuratur care reprezintă statul austriac a respins toate cererile avocaţilor maghiari.

După audiere, avocatul Máté Ruzicska a declarat jurnaliştilor că procesul este mai degrabă despre principii decât despre bani. Scopul lor este ca Austria să elimine controalele la frontieră şi ca frontierele interne ale Europei să fie din nou traversate liber.

La audiere, avocatul a calificat controalele drept "inutile" şi "o măsură aparentă". După cum a explicat el, migranţii nu au fost întorşi la frontieră şi, din punctul său de vedere, există un mijloc mai eficient de combatere a imigraţiei ilegale.

Mai exact, a continuat el, "Operaţiunea Fox", în cadrul căreia poliţiştii austrieci din Ungaria cooperează cu autorităţile locale pentru a combate traficul de persoane.

Instanţa urmează să anunţe în curând un verdict, în scris.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor