6 obiceiuri pe care le au oamenii de succes înainte de culcare

Fiecare dintre noi a auzit de situaţii în care oameni de succes se trezesc în fiecare dimineaţă devreme şi deja fac multe lucruri, înainte ca restul lumii să aibă măcar şansa să-şi bea cafeaua.
Vlad Negrilă
17.06.2017

alte articole

fata (.)
Vlad Negrilă
17.06.2017

Dar cum rămâne cu perioada de dinainte de culcare care joacă şi ea un rol important? Ce fac oamenii de succes înainte de culcare pentru ca a doua zi să fie una productivă? Mai jos sunt 6 obiceiuri ale oamenilor de succes:

1. Deconectează-te

Aici intră în discuţie telefonul mobil şi lumina pe care acesta o emite, fiind aşezat pe noptieră lângă pat. Luminile puternice pe care le poate emite ecranul unui telefon, pot influenţa într-un mod negativ ritmul natural pe care-l urmează corpul nostru în timp ce adormim. Acestea chiar ne pot da impresia, la nivel biologic, că este ziuă şi nu noapte, lucru care transmite creierului nostru un semnal ce va crea anumite chimicale în corp, ajungând astfel să adormim mai greu.

Dacă vrei să ai parte de un somn profund şi odihnitor, cel mai bine este să laşi telefonul în altă cameră.

2. Fii creativ

Câteodată, liniştea nopţii poate fi remediul perfect pentru puţină muncă creativă. Un studiu scoate la iveală că s-ar putea să avem parte de un randament mai bun în privinţa sarcinilor creative, dacă le îndeplinim când nu avem o minte foarte trează şi ageră.

Aşa că dacă eşti genul de persoană care-i mai activă în cursul dimineţii, atunci probabil că ideile cele mai creative îţi vor veni înainte de culcare. Cercetătorii consideră că în timpul nopţii mintea are mai puţine restricţii, capacitatea de a face legături logice devine mai slabă, ceea ce de fapt funcţionează în avantajul tău, tocmai pentru că poţi face conexiuni acolo unde în mod normal nu te-ai gândi să faci.

3. Citeşte

În afară de beneficiul evident de a acumula noi cunoştinţe, să citeşti în fiecare zi te ajută să-ţi reduci nivelul de stres şi să-ţi îmbunătăţeşti memoria. Un studiu din 2009 a scos la iveală că dacă citeşti chiar şi pentru 6 minute în fiecare zi, acest lucru îţi poate reduce nivelul de stres cu 68%.

Un alt beneficiu important al cititului unei cărţi bune în fiecare seară, este că-ţi poate îmbunătăţi sănătatea pe termen lung. De fiecare dată când citeşti, treci printr-un antrenament mental. Un studiu a arătat că oamenii care-şi stimulează mintea prin activităţi precum cititul, au redus viteza de îmbătrânire a creierului cu aproximativ 32%.

4. Fă o mică plimbare

O scurtă plimbare înainte de culcare te poate ajuta să-ţi laşi deoparte gândurile legate de muncă şi să te îndrepţi cu paşi mărunţi dar siguri către o stare potrivită pentru somn. În afară de beneficiile evidente ale unei plimbări, mai sunt câteva beneficii care vin la pachet. Un studiu scoate în evidenţă că plimbatul îţi poate îmbunătăţi creativitatea. Atunci când te plimbi, mintea nu lucrează atât de intens, ceea ce lasă loc ideilor noi să-şi facă apariţia.

Aşa că dacă te confrunţi cu o problemă dificilă pe care nu ai reuşit să o rezolvi, poate ca o plimbare înainte de culcare este ceea ce ai nevoie pentru a găsi soluţia creativă ideală.

5. Meditează

Ce metodă mai bună să te relaxezi la sfârşitul unei zile decât printr-o sesiune de meditaţie? Mai multe surse arată că meditaţia îţi oferă o serie de rezultate destul de clare. Te ajută să reduci nivelul de stres, anxietate şi depresie. În unele cazuri, chiar te poate ajuta să scapi de durerea din corp.

6. Planifică pentru a doua zi

CEO-ul de la The American Express îşi încheie zilele într-un mod foarte simplu: îşi planifică trei lucruri pe care vrea să le ducă până la capăt în următoarea zi. Astfel, a doua zi, în momentul în care se trezeşte şi trece la treabă, se poate concentra direct pe ceea ce este important.

Un studiu din anii 90 a analizat un grup de studenţi din liceu şi până în facultate, observând modul în care aceştia îşi organizează timpul. După 4 ani de studiu, rezultatele au arătat că cei care se organizau mai bine, au avut note mai mari faţă de colegii lor care au avut notă la admitere mai mare, dar care nu se organizau prea bine. Se pare că managementul timpului a jucat un rol important în succesul academic al acestora.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor