18 semne prin care îţi dai seama că ţi-ai găsit jumătatea

Se spune că vieţile noastre sunt aranjate să ne întâlnim cu un anumit suflet, chiar înainte de a ne naşte şi că fiecare suflet ar avea o pereche ideală, un suflet pereche.
(Photos.com)

Dacă eşti implicat într-o relaţie sinceră, bazată pe loialitate şi dedicare, poţi deveni o versiune mai bună a ta. Nu este mereu o experienţă de vis. Trebuie să ieşi din zona ta de confort, dincolo de limitele confortabile pe care le aveai când erai singur, totul pentru a descoperi o versiune mai bună a ta.

La început s-ar putea să nu simţi din prima că lucrurile merg lin. Precum două piese de puzzle care se întâlnesc pentru prima dată şi încearcă să se potrivească una cu cealaltă. Sunt momente în care se pare că nu se potrivesc, însă după puţină reajustare şi redefinire, poţi să simţi momentul îmbinării perfecte. Este un sentiment pe care-l simţi în profunzime şi care-ţi spune: “Acesta este sufletul meu pereche”.

Probabil că fiecare dintre noi şi-a făcut o mică listă cu ceea ce-şi doreşte de la partenerul său. Indiferent ce ai scris acolo, te invit să ai curajul să o laşi deoparte şi să-ţi deschizi ochii şi inima către posibilităţi neaşteptate. S-ar putea chiar să fii printre norocoşii care-şi găsesc cu adevărat jumătatea. Ştii că ai găsit-o atunci când:

1. Vă completaţi unul pe celălalt

Da, este adevărat, partenerul te completează acolo unde sunt nişte goluri. Nimeni nu este perfect. Toţi avem puncte forte şi slăbiciuni. Sufletele pereche se completează unul pe celălalt, precum armonia creată între yin şi yang. O persoană ar putea fi extrovertită, în timp ce celălalt ar putea fi introvertită. Unul este mai social, altul mai retras. Sufletele pereche sunt caractere opuse ce sunt atrase de o persoană care are ceea ce le lipseşte.

2. Ştii cum să-ţi ceri scuze

Câteodată nu ne este uşor să ne cerem scuze sau să recunoaştem că am făcut ceva ce a rănit persoana pe care o iubim. Sufletele pereche îşi dau seama că acţiunile lor sau cuvintele pe care le folosesc pot să rănească. Chiar dacă simt că din punctul lor de vedere au procedat corect, dacă partenerul a fost rănit de gestul lor, îşi pot cere scuze cu uşurinţă pentru răul cauzat.

3. Pur si simplu ştii

Ceva din interiorul tău îţi spune că el/ea este persoana potrivită pentru tine. Este ca şi cum există o forţă invizibilă care te împinge să laşi deoparte aşteptările pe care ţi le-ai format şi să te dedici acestei legături.

4. Nu ţipaţi, nu vă înjuraţi şi nu vă ameninţaţi cu divorţul

Desigur că simţi furie în unele situaţii. Oamenii se rănesc unii pe alţii, deseori neintenţionat. Dar sufletele pereche nu încep să se rănească, nu devin vulgare sau răzbunătoare.

5. V-aţi mai întâlnit înainte

Sufletele pereche s-au mai întâlnit la un moment dat. Chiar dacă nu s-a creat o conexiune atunci, dar aţi fost în acelaşi loc, în acelaşi timp.

Există exemplul unui cuplu care înainte să fie împreună şi apoi să se căsătorească, au locuit vis-a-vis unul de celălalt şi aveau locurile de muncă vis-a-vis, dar nu s-au întâlnit până când momentul nu a fost potrivit.

6. Nu apare sentimentul de gelozie

Fie că este vorba de fete frumoase de la birou sau de un antrenor personal arătos, aceştia nu reprezintă o ameninţare pentru relaţia voastră. Te simţi în siguranţă ştiind că eşti sigura persoană din viaţa celuilalt.

7. Vă veţi întâlni la momentul potrivit

Fiecare persoană trebuie să fie pregătită să primească această conexiune. S-ar putea să fie nevoie să treci printr-o relaţie nepotrivită sau poate că nu eşti încă pregătit să renunţi la acea listă de calităţi pe care le cauţi, însă când vine vorba de suflete pereche, sincronizarea este totul.

8. Nu vă este teamă să aveţi o conversaţie serioasă

Conversaţiile pot fi o provocare. Să-ţi exprimi îngrijorările sau să încerci să iei decizii importante, poate crea un anumit nivel de disconfort. Sufletele pereche ştiu că dacă îşi unesc forţele, vor găsi o soluţie împreună.

9. Momentele voastre de linişte creează o atmosferă plăcută de pace

Chiar dacă sunteţi împreună şi nu spuneţi nimic, ai un sentiment de confort care se aşterne precum o pătură moale într-o seară friguroasă de iarnă. Fie că citiţi în aceeaşi cameră sau mergeţi cu maşina, există o atmosferă plăcută de pace între voi.

10. Deşi este linişte, poţi să auzi gândurile celuilalt

Când vorbim de suflete pereche, relaţia a ajuns la o profunzime în care poţi să simţi şi să auzi ceea ce gândeşte partenerul tău, chiar dacă nu exprimă verbal aceste lucruri.

11. Aveţi aceleaşi obiective de viaţă

Sunteţi amândoi pe aceeaşi lungime de undă în ceea ce priveşte valorile pe care le aveţi, ceea ce înseamnă etică şi obiective. Chiar dacă aveţi modalităţi diferite de a le pune în practică, amândoi vă doriţi aceleaşi rezultate finale.

12. Vă simţiţi durerea unul altuia

Amândoi aveţi obiceiul de a privi situaţiile prin care treceţi şi din perspectiva celuilalt. Vă cunoaşteţi atât de bine, încât în momentul în care intră pe uşă, poţi să-ţi dai seama cum a fost ziua lui. Vă simţiţi unul pe celălalt: tristeţe, îngrijorare şi stres. De asemenea, vă împărtăşiţi fericirea şi bucuria.

13. Nu vă simţiţi ameninţaţi de nevoia de a petrece timp singur

Fie că este vorba de un sport practicat de trei ori pe săptămână sau o ieşire în oraş cu fetele, respectaţi nevoia celuilalt de independenţă, ştiind că atunci când vă întâlniţi, timpul petrecut împreună este unul special.

14. Vă respectaţi unul pe celălalt, chiar dacă există diferenţe de opinie

Ştii că aveţi opinii diferite. De cele mai multe ori, sufletele pereche sunt la poli opuşi, iar acest lucru poate crea dificultăţi câteodată. Acestea sunt momentele când este cel mai bine să laşi cealaltă persoană să te completeze. Tot ai propria opinie, dar în loc să fiţi sau nu de acord, există un nivel profund de respect între voi. Ascultaţi şi apreciaţi diferenţele.

15. Vă cunoaşteţi defectele şi beneficiile care vin împreună cu acestea

Da, este adevărat. Defectele au beneficii. Fiecare trăsătură are o parte pozitivă cât şi o parte negativă. Este de datoria fiecăruia dintre noi să-şi orienteze mereu atenţia către partea pozitivă, chiar şi atunci când lucrurile nu sunt prea roz. De obicei, fiecare lucru pe care-l considerăm un defect, are un beneficiu în spate. Oamenii încăpăţânaţi obişnuiesc să ia decizii bune. Cei foarte organizaţi, sunt foarte potriviţi să facă toate plăţile la timp.

16. Laşi de la tine pentru că vrei ca celălalt să fie fericit

Nu vorbim aici de situaţia unei relaţii nesănătoase, co-dependenţă sau abuzivă, în care există o nevoie ce vrea mereu să fie îndeplinită. Sufletele pereche oferă unul altuia pentru unicul motiv de a-l face fericit pe celălalt.

17. Ai alege acelaşi lucru din nou

Ştii că este alegerea potrivită. Chiar şi când treceţi prin situaţii dificile, tot nu regreţi faptul că ai luat-o pe acest drum. Simţi că ai luat o decizie bună când te gândeşti la partenerul tău.

18. Când sunteţi unul lângă celălalt, dispare orice stres, grijă sau anxietate

Nu există niciun alt loc unde ţi-ai dori să fii la sfârşitul unei zile, decât alături de sufletul tău pereche. Dacă ai avut o zi grea plină de neînţelegeri, o ceartă cu şeful sau ai pierdut autobuzul, orice s-a întâmplat dispare în momentul în care sunteţi împreună. Există o căldură şi o pace interioară pe care o poţi simţi. Cuvintele nu pot descrie această experienţă. Tot ceea ce există este uniunea silenţioasă a două suflete. Două suflete pereche.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură