9 lucruri mărunte pe care cuplurile fericite le fac în fiecare zi

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă după ce are loc nunta din poveste şi cei doi trăiesc fericiţi până la adânci bătrâneţi?
cuplu
cuplu (cuplu)

Când un cuplu este fericit şi cei doi au o relaţie sănătoasă, nu-i nevoie să se inspire din poveştile Disney, pentru că şi-au creat propriul basm.

Ce face un cuplu să fie fericit? Nu-i vorba de bijuterii, diamante, bani sau ale lucruri materiale valoroase pentru a rămâne dedicat. Sunt acele lucruri mici pe care le faci în fiecare zi şi care sunt capabile să ne facă să zâmbim.

1. Petrec timp împreună

Având în vedere că lucrurile se petrec foarte rapid în vieţile noastre, poate fi dificil să găsim timp pentru noi. Cum ar fi dacă îţi iei cel puţin 30 de minute de la programul tău încărcat şi le foloseşti pentru a le petrece cu partenerul? Puteţi lua masa împreună sau puteţi cumpăra nişte ingrediente interesante.

În weekend, încercaţi ceva diferit. De exemplu, un concert sau un film în aer liber. Dacă de exemplu, la un moment dat, filmul nu mai pare aşa interesant, vă puteţi bucura de prezenţa celuilalt sub cerul nopţii.

2. Comunicare

Comunicarea este o modalitate ce întăreşte legătura dintre voi. Să ai o conversaţie adevărată măcar o dată pe zi este de ajuns pentru a da la o parte orice neînţelegere. Dacă te deranjează ceva anume sau nu ţi-a picat bine un gest al partenerului, vorbeşte.

Spune-i acest lucru, începe o conversaţie. Să ai în minte că bătaia la cap sau sâcâiala pe o chestiune anume nu funcţionează prea bine. Învaţă să apreciezi lucrurile pozitive şi nu pe cele negative. Ţinându-vă reciproc la curent în legătură cu lucrurile pe care le faceţi zilnic, vă va ajuta să menţineţi o relaţie strânsă.

3. Fac lucruri de interes comun

Să aveţi lucruri care vă interesează în comun (dar nu toate) este un semn al unei relaţii sănătoase. Cuplurile fericite se bucură unul de compania celuilalt, indiferent de ceea ce fac. S-ar putea să nu fii un fan baschet sau lui s-ar putea să nu-i placă prea mult să se uite împreună cu tine la un serial anume, dar cu siguranţă sunt lucruri pe care le puteţi face împreună.

De exemplu, puteţi găti ceva împreună. Chiar puteţi alege un fel de mâncare care prezintă o provocare anume în modul de preparare. Sau să faceţi poze, în care construiţi împreună mici poveşti din imagini. Luaţi-o cu paşi mărunţi şi veţi observa cum puteţi crea ceva frumos.

4. Fac gesturi de afecţiune unul faţă de celălalt

Aici este important să-l cunoşti pe cel de lângă tine şi să ştii ce este important pentru acesta. Un gest pe care-l percepi ca fiind afectuos, poate să nu fie primit în modul în care te aştepţi. Dar nu-i nimic. Fiecare dintre noi are propriul mod prin care îşi exprimă afecţiunea, iar acesta pot fi împărţit astfel: timp de calitate, cuvinte, atingere, servicii şi cadouri.

Fiecare dintre noi le avem pe toate cinci, dar pe unul sau două punem mai mult accent. Dacă observi că partenerul pune preţ pe timp de calitate împreună, sau pe cuvintele pe care ţi le spune, sau doreşte să fie mai mereu aproape de tine, sau doreşte să facă lucruri pentru tine, sau obişnuieşte să-ţi facă câte un cadou, înseamnă că acela este modul în care îşi exprimă afecţiunea faţă de tine. Oferă-i ceea ce primeşti din partea sa, pentru că astfel vei vorbi pe limba lui. De asemenea, spune-i ce este important pentru tine, dacă observi că nu a descoperit încă.

5. Exprimaţi-vă sentimentele măcar de două ori pe zi

Nu prea putem fixa lucrurile, însă dacă ar fi să alegem două momente din zi, acestea ar fi înainte de a pleca la lucru şi înainte de culcare. Se va crea un cadru de siguranţă şi linişte ştiind că partenerul tău îţi este alături şi că ţine la tine. Aminteşte-ţi de punctul anterior pentru a-ţi da seama cum să o faci într-un mod potrivit pentru celălalt.

6. Există simţul umorului

Un element esenţial pentru un cuplu fericit. Râsul eliberează endorfine în corp, iar situaţiile comice care sunt create între voi din când în când, au un impact pozitiv în relaţie. Umorul este o componentă importantă şi nici nu-i sănătos să fiţi mereu serioşi unul cu celălalt.

7. Îşi pun telefoanele pe modul silenţios sau le închid

Cea mai mare parte din zi suntem la muncă. Restul timpului fie mâncăm, dormim, facem cumpărături, curăţenie, gătim şi alte lucruri casnice. Timpul care mai rămâne disponibil dedicaţi-l unul altuia. Tocmai de aceea, este important să fie unul de calitate. Ieşi de pe internet, reţelele de socializare sau pur simplu închide-ţi telefonul. Priveşte în ochii partenerului şi conectaţi-vă unul cu celălalt la momentul prezent. Veţi observa că este lucrul de care aveţi nevoie.

8. Nu au o problemă cu a-şi exprima afecţiunea în public

Şi când spun asta mă refer la ceva elegant, discret şi de bun simţ, cum ar fi să-ţi ţii partenerul de mână când mergeţi împreună, sau când el îi cuprinde talia şi îi oferă un sentiment de siguranţă, sau capul aşezat pe umărul sau obrazul celuilalt.

Aceste lucruri subtile şi simple arată că eşti acolo, că ştii ca şi celălalt este cu tine şi asta va consolida legătura dintre voi.

9. Îşi planifică viitorul împreună

Acest lucru se poate întâmpla în două moduri, în funcţie de tipul de personalitate: fie cu calendare, calculatoare şi bileţele, sau aveţi o conversaţie în urma căreia mergeţi în profunzime în ceea ce priveşte planurile voastre de viitor. De exemplu, cuplurile fericite au un obicei să planifice împreună tot ceea ce urmează să facă, chiar dacă este vorba de lucruri banale.

Sunteţi o echipă, aşa că acţionaţi ca una. Faceţi împreună lucrurile să se întâmple, indiferent de subiectul de discuţie. Planificarea creează o legătură mai puternică între voi şi face călătoria împreună mult mai interesantă.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com