Ziua Internaţională a Toleranţei - o glumă în societatea modernă
focus
alte articole
La 18 ani de la adoptarea unei zile internaţionale a toleranţei de Adunarea Generală a ONU, numeroase rapoarte oficiale arată că în multe ţări de pe glob, politica guvernamentală este la antipozii principiului sărbătorit azi.
Toleranţa înseamnă respectarea celuilalt, a drepturilor omului, a libertăţii de convingere, de credinţă, a dreptului de a avea un crez moral, religios, spiritual.
Şi totuşi, în lume, drepturile omului sunt încă încălcate grav şi frecvent în ţarile aflate sub regimurile totalitare, cele comuniste sau membre ale fostului bloc comunist. Astfel, în Rusia, se practică torturarea pe scară largă şi sistematică a persoanelor aflate în custodia poliţiei, se practică rasismul, xenofobia şi uciderea membrilor minorităţilor etnice. Bine cunoscute sunt şi încălcările drepturilor omului din Cuba, un stat condus cu o mână de fier de un regim comunist autoritar.
Şi exemplele ar putea continua cu Siria, Iran, Irak, Egipt...
Cea mai paradoxală situaţie este însă documentată în China, unde milioane de oameni sunt persecutaţi tocmai datorită apartenenţei la o practică spirituală axată pe respectarea principiilor Adevăr, Compasiune şi Toleranţă - virtutea care se celebrează azi. Într-un paroxism al ororii, regimul comunist recoltează organele interne, cu forţa, pe viu de la aceşti oameni, pe care apoi le vinde pe piaţa transplanturilor pentru profit.
Din 1999 şi până în prezent, milioane de chinezi au fost şi sunt în continuare aruncaţi în puşcarii, bătuţi, torturaţi şi omorâţi, pentru simplul motiv că, în plin comunism, au ales să renunţe la doctrina comunistă şi să practice disciplina spirituală Falun Gong.
Regimul de la Beijing a transformat aceste milioane de oameni într-o bancă vie de organe.
Printre deţinuţii asupra cărora Partidul Comunist Chinez şi-a demonstrat "toleranţa" se numără uigurii, tibetanii şi milioane de creştini din cadrul unor biserici interzise de Partid.
Dar marea victimă, "enorma bancă vie de organe a Chinei" sunt prizonierii Falun Gong. Asupra lor, furia regimului s-a revărsat în modul cel mai violent, căci sunt mulţi, mai mulţi decât membrii Partidului. Lucru pe care regimul nu l-a putut tolera.
Atraşi de principiile şcolii, Adevăr, Compasiune, Toleranţă, făcute publice în 1992 de Maestrul şcolii, Dl. Li Hongzhi, şi de revirimentul moral pe care această practică îl aducea într-o ţară răvăşită de ateism şi oprimare a tot ce nu corespundea mentalităţii comuniste, milioane de oameni, printre care şi oficiali ai regimului, au început să practice Falun Gong. În iulie 1999, când numărul membrilor practicii a depăşit 70.000.000, preşedintele Chinei, Jiang Zemin şi-a făcut un punct de "glorie" din a eradica Falun Gong prin orice mijloace, mergând până la exterminarea aderenţilor ei.
Denunţarea recoltării forţate de organe
Din ce în ce mai multe voci se ridică în lume denunţând practica recoltării forţate de organe şi persecuţia prizonierilor de conştiinţă chinezi. Medici, jurnalişti, politicieni, activişti de drepturile omului iau cuvântul în faţa forurilor internaţionale, la Geneva, Bruxelles, Washigton, New York cerând încetarea practicilor inumane a recoltării de organe de la aderenţii Falun Gong închişi în lagăre de muncă.
Din 2000, la un an după declanşarea persecuţiei Falun Gong (iulie 1999), numărul de transplanturi ce nu pot fi justificate cu acte oficiale depăşeşte cifra de 40.000/an. Investigaţii independente, documentate cu mărturii, statistici oficiale, analize etc. relevă că în spitalele de stat din China chirurgii recoltează organe pe viu de la practicanţi Falun Gong. Organele sunt vândute ulterior, pentru profit.
Epoch Times a fost prima mass-media care a anunţat lumii recoltarea sistematică de organe de la practicantii Falun Gong. Pe baza acestor articole, David Kilgour (fost secretar de stat pentru Asia-Pacific al guvernului canadian) şi David Matas (avocat internaţional de drepturile omului), au scris cartea "Recoltarea sângeroasă" nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace în anul 2010.
Acum, în această Zi internaţională a Toleranţei, punem la dispoziţia opiniei publice două documente ce ne-au fost transmise de către două ONG-uri "Doctori Împotriva Recoltării Forţate de Organe" https://www.dafoh.org/petiţie-către-înaltul-comisar-al-naţiunilor-unite-pentru-drepturile-omului/ şi Asociaţia Falun Dafa România: http://apel.falundafaromania.net/
Cele două ONG-uri cer oamenilor să vină în sprijinul celor torturaţi şi omorâţi în puşcăriile chineze şi încetarea imediată a practicii sistematice de recoltare forţată de organe de la deţinuţii Falun Gong.