Ziua 143. "Vom continua să ieşim în Piaţă până când actuala coaliţie va fi la coşul de gunoi al istoriei!"

Nici măcar în decembrie '89, după decenii de comunism, românii nu s-au lăsat cumpăraţi cu o sută de lei şi n-au stat la locurile lor, preferând să moară pentru libertate. Cu atât mai puţin acum, cetăţenii n-ar trebui să se lase adormiţi de promisiunile lui Dragnea ci să iasă în stradă pentru a da ţării un nou destin, transmit protestatarii.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Luni în şir, protestatarii rezist au cerut cerut plecarea premierului Grindeanu din fruntea Guvernului. Finalmente, acest lucru s-a întâmplat, nu datorită vreunui puseu de conştiinţă, ci executat de Liviu Dragnea. Departe de a se mulţumi cu atât - cum nu s-au mulţumit nici doar cu demisia lui Florin Iordache - protestatarii au revenit la Guvern, cerând o schimbare reală a clasei politice, în întregul ei.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Astfel, oamenii care tot ies în stradă de la adoptarea OUG 13 - abrogată pentru a fi apoi resuscitată pe bucăţi - cer ca din viaţa politică şi din administraţie să dispară hoţii, corupţii, infractorii, cei care fac afaceri oneroase cu statul.

"Suntem şi astăzi în Piaţă. Am fost şi aseară, când a plouat torenţial, la fel cum am fost şi în ultimele patru luni şi ceva. Am scăpat de Grindeanu şi Ponta în urma moţiunii de cenzură. Dacă îmi cereţi un răspuns sincer, vă spun că în disputa asta internă a PSD între rău şi rău, nu pot să zic că am ţinut cu tabăra Grindeanu, pentru că nici nu visasem la o întoarcere a lui Ponta, însă cu siguranţă am fost împotriva taberei Dragnea, care, după părerea mea, este întruchiparea răului, a corupţiei, a distrugerii statului de drept.

Ar fi multe de zis… Despre jocul făcut de minorităţi, de exemplu. În România, destinele ţării se negociază la nivel de troc politic. Despre decizia CCR de a lăsa liber condamnaţilor penal să ocupe funcţii în guvern, pentru că ei pot face asta la preşedinţie sau în Parlament.

Ca să vedeţi ce ţară avem… În loc să fie interzisă ocuparea oricărui post din fruntea statului de către un condamnat penal, noi folosim ca motivare faptul că în Parlament se poate. Păi noi tocmai asta vrem: să dispară hoţii, corupţii, infractorii, şmecherii, cei care fac afaceri oneroase cu statul din Guvern şi Parlament.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Nu degeaba strigăm zi de zi „Parlament penal, marş la tribunal”. Vom milita în continuare pentru respectarea Statului de Drept, pentru independenţa justiţiei, pentru curăţarea şi înnoirea clasei politice cu oameni competenţi. Vrem ca la conducerea ţării să se afle oameni care lucrează în beneficiul României, al nostru. Personal mi-aş dori ca Dacian Cioloş, un profesionist care s-a dedicat intereselor ţării atât cât a fost şeful Guvernului, să redevină prim-ministru, dar cred că în actualul context politic este foarte dificil", declară un protestatar.

O altă protestatară îşi exprimă şi ea dorinţa ca românii să aibă parte de conducători integri şi devotaţi naţiunii şi speranţa că şi alţii care gândesc la fel ca ea vor ieşi să li se alăture în stradă:

"Suntem în Piaţa Victoriei şi în ziua 143 şi încă mai avem speranţa că nu suntem singuri şi că ni de vor alătura cei 600.000 şi vom reuşi să schimbăm în sfârşit sistemul acesta corupt, plin de hoţi şi care nu are nicio legătură cu poporul român! Ne dorim normalitate! O ţară servită de oameni integri, focusaţi pe nevoile românilor, pe nevoile ţării şi care să scoată România din prăpădul şi penibilul existent astăzi pe scena noastră politică!

Aşteptăm cetăţenii în stradă, cetăţeni care au datoria să apere România, conform Constituţiei! În România există doar 100-200 de cetăţeni? Unde sunt restul? Se mulţumesc cu o sută primită în plus la salariu sau la pensie? Ştiu ei că suta aia va fi plătită de nepoţii lor? Ştiu ei că pentru suta aia în plus, ne împrumutăm în fiecare lună la UE? Au refuzat suta lui Ceauşescu, iar pentru o sută de la Dragnea se baricadează în case când dictatura ne bate la uşă?!", spune protestatara.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

De asemenea, tânăra îşi exprimă mirarea că oamenii nu văd pericolul în care se află ţara şi îi imploră să se trezească, până nu este prea târziu.

"Ieri, Dragnea a fost reales la al 14-lea congres! Nu vede nimeni pericolul în care se află România? Nu vede nimeni criza politică şi economică ce paşte o ţară neguvernată şi cu un Parlament plin de hoţi? Şi dacă o vede, ce fac românii? Nu ies să apere ţara asta? E numai ţara mea? Nu e şi a lor? Nu cresc şi copiii lor în ea?

Dragnea capătă în fiecare zi mai multă şi mai multă putere, iar noi ce facem? Plecăm capul cum am plecat de 27 de ani? Dormim şi sperăm că mâine ne trezim într-o ţară civilizată? Asta au făcut bunicii şi străbunicii noştri când ne-a fost atacată ţara? Au dormit şi au sperat să plece duşmanii de la graniţă?

Deşteptaţi-vă, români! Vă implor! Nu lăsaţi ţara asta pe mâna unor hoţi, unor trădători şi borfaşi! Treziţi-vă până nu e prea târziu!", transmite tânăra.

O altă participantă la protest reaminteşte şi ea că, deşi Guvernul Grideanu (de fapt Grideanu) a căzut, ţara nu a scăpat de "ciuma roşie" care s-a întins peste toată ţara şi-şi exprimă temerile că vom avea un cabinet şi mai prost decât cel anterior.

"Suntem în piaţă de 143 de zile şi chiar dacă în tot acest interval ne-am dorit demisia Guvernului, lucru obţinut acum nu de noi ci culmea, de însăşi coaliţia guvernamentală, nu avem motive să plecăm acasă. Bun, am scăpat de guvernul de incompetenţi, zis şi cel mai prost guvern din istorie, dar nu am scăpat de ciuma roşie care s-a întins ca o plagă pe toată ţara. Acum aşteptăm să vedem luni cu ce propunere de prim-ministru va veni PSD, dar vă spun sincer că numele vehiculate mă îngrozesc, adică, la ce am auzit, s-ar putea ca Guvernul Grindeanu să fie detronat de la categoria de cel mai prost guvern.

Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times)

Acum însă mingea este în terenul domnului Iohannis, în care avem încredere deplină. Ne-a arătat în ultima perioadă că este un Preşedinte care ne reprezintă bine interesele pe plan extern şi avem deplină încredere că va lua cea mai bună decizie şi că nu va valida un prim-ministru în care nu va avea încredrea că poate duce programul de guvernare asumat de coaliţie la bun sfârşit. Noi vom continua să ieşim în Piaţă până când actuala coaliţie va fi dusă acolo unde îi este locul, la coşul de gunoi al istoriei", transmite protestatara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne