Virusul Wuhan: China raportează un salt masiv al numărului îmbolnăvirilor şi deceselor

Numărul de îmbolnăviri din ultimele zile
A.P.
13.02.2020

Provincia chineză Hubei tocmai a lansat cele mai recente date privind focarul de coronavirus, confirmând clar „teoria conspiraţiei” care afirma că regimul comunist falsifică datele privind decesele şi cazurile legate de virusul Wuhan.

Actualizarea de joi dimineaţă - care a aruncat în spaţiul public date îngrijorătoare - vine după ce miercuri, nu numai China, ci şi presa mainstream publicau ştiri festiviste despre atingerea vârfului epidemiei şi scăderea ratei zilnice de noi cazuri.

Joi, numărul cazurilor a explodat cu 14.840, rezultând un total de 48.206, inclusiv 13.332 de cazuri diagnosticate clinic.

Datele mult prea optimiste publicate în ultimele zile pot fi rezultatul schimbării, pe 7 februarie, a definiţiei termenului de „infecţie”. Pentru a coafa realitatea şi a prezenta numere cât mai mici, regimul comunist a stabilit că acele cazuri în care „pacienţii care au ieşit pozitiv la teste dar nu prezintă simptome, nu vor mai fi considerate confirmate”, potrivit Zerohedge.

Virusul Wuhan pare să aibă un comportament extrem de atipic în multe cazuri, fiind raportate deseori simptome severe - febră, tuse - iar testele efectuate pe parcursul a câteva zile să nu iasă pozitive - sau cazul invers, în care testele să iasă pozitive, dar pacientul să nu aibă simptome - a doua variantă fiind chiar mai înfricoşătoare din punctul de vedere al răspândirii virusului, fiind cunoscut un caz în Marea Britanie, când un turist fără simptome a infectat 17 persoane.

După schimbarea definiţiei de către regimul comunist, China şi-a schimbat săptămâna aceasta opinia şi a revenit la definiţia iniţială a „infecţiei”, incluzând, de asemenea, „diagnoza clinică” pentru a număra cazurile.

După schimbare, provincia Hubei a efectuat investigaţii cu privire la cazurile suspecte şi a revizuit statisticile, iar pacienţii nou diagnosticaţi au fost raportaţi în conformitate cu noua regulă.

Adevăratul motiv al modificării iniţiale a fost propaganda - încercarea de a da impresia că Beijingul reuşeşte să controleze răspândirea epidemiei - lucru care a contribuit la creşterea optimismului pe pieţele financiare - atât în China, cât şi în Occident.

Cât despre motivele re-revizuirii, trebuie menţionat că marţi dimineaţă, televiziunea centrală din China a raportat că provincia Hubei i-a demis din funcţie pe cei doi oficiali care conduceau lupta cu epidemia: şeful comisiei de sănătate Liu Yingzi şi liderul de Partid Zhang Jin.

O altă problemă, mult mai greu de explicat, este numărul noilor decese, care a crescut şi el uimitor, cu 242 de decese noi raportate, mai mult decât dublul totalului din ziua precedentă.

Numărul de morţi din ultimele zile
Numărul de morţi din ultimele zile

Este îngrijorător faptul că 135 dintre acestea sunt din noua categorie „diagnosticată clinic”. Aceasta înseamnă că săptămâni întregi China a atribuit decesele cauzate de virusul Wuhan pneumoniei, aşa cum a dezvăluit o anchetă Epoch Times la faţa locului.

Consecinţa manipulării acestor cifre de către regimul comunist confirmă bănuielile multor jurnalişti şi epidemiologi, că Beijing-ul prezintă date false şi că, probabil, numărul morţilor este mult mai mare.

O altă evoluţie deloc surprinzătoare este refuzul autorităţilor de la Beijing de a permite epidemiologilor americani să intre în China ca membri ai echipei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în pofida declaraţiilor autorităţilor chineze care susţin că oferă transparenţă în dosarul epidemiei cu virus Wuhan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor