Mii de chinezi din armată şi poliţie puşi în carantină. Încep acuzaţiile făţişe la adresa conducerii Partidului
focus
alte articole
În ultimele zile, cenzura agresivă pe care o aplică autorităţile comuniste din China asupra comunicaţiilor pe internet a devenit tot mai agresivă, pe măsură ce evoluţia epidemiei de coronavirus care a lovit China devine tot mai dramatică.
În ultimele zile s-au intensificat incidentele prin care echipe ale poliţiei şi securităţii sudează uşi ale apartamentelor şi în blocuri, încercând să ţină oamenii în carantină. Cazurile de acest gen sunt nenumărate pe întinsul Chinei, fiind cu mult mai mari în Wuhan, unde numărul cazurilor de îmbolnăvire a scăpat de sub control.
Odată cu sechestrarea, cu forţa, a unui număr mare de oameni în casele şi apartamentele lor, au apărut numeroase filmuleţe pe internet care documentează purtarea abuzivă a autorităţilor, astfel că, acum, Partidul Comunist Chinez are un alt incendiu de stins - cenzurarea mai mare a internetului, pentru a susţine varianta oficială a evenimentelor legate de epidemie.
Potrivit rapoartelor Epoch Times zeci de ofiţeri din armată şi poliţie au fost diagnosticaţi cu infecţii cauzate de virusul Wuhan şi peste 2500 de soldaţi au fost puşi în carantină.
Epidemia a lovit cu precădere marina militară chineză, în special forţele de pe submarine, care au devenit adevărate focare de infecţie.
Un membru al personalului de la Spitalul Central Hankou din Wuhan a confirmat că membri ai forţelor armate şi de menţinere a ordinii au fost spitalizaţi.
Printre aceştia, 1.500 de soldaţi şi 1.000 de poliţişti înarmaţi sunt plasaţi în carantină, iar Centrul de informare pentru drepturile omului şi democraţie din China, cu sediul în Hong Kong, a raportat pe 10 februarie că 10 soldaţi chinezi şi 15 poliţişti înarmaţi au fost diagnosticaţi cu noul virus din provincia Hubei.
Spitalul General al Armatei (Hainan) din Sanya se pregăteşte să testeze 3.000 de persoane pentru infecţia cu coronavirus.
300 de poliţişti înarmaţi au fost izolaţi pe un şantier al Corpului Provincial Hubei al Poliţiei Armate.
În Marina Chineză a apărut o epidemie. După ce un militar al forţelor de pe submarine din Sanya, Hainan, a fost diagnosticat cu Covid-19 (virusul Wuhan), 300 de marinari au fost izolaţi, iar programele de instruire pe submarine, care trebuiau să înceapă luna aceasta, au fost suspendate.
Raportul Centrului de Informaţii confirmă faptul că, în ultimele zile, multe testări au fost „falsuri negative” (rezultatele testelor au ieşit negative, cu toate acestea subiecţi care manifestau simptome şi testări repetate au dat până la urmă rezultate pozitive; cazuri de acest gen au fost semnalate în trecut).
Mai îngrijorător este faptul că apar tot mai multe cazuri în care perioada de incubaţie poate fi de până la 24 de zile.
Efectul negativ al acestor situaţii este că, deoarece virusul se transmite şi în perioada de incubaţie, chiar dacă rezultatele testului întregului personal (militar) sunt iniţial „negative”, poate exista şansa ca transportatorii să răspândească fără voie virusul.
Aparent, asemenea scenarii au făcut ravagii în cazărmi şi este de aşteptat să producă adevărate tragedii în lagărele de muncă şi puşcăriile din China, unde sunt închişi un număr mare de dizidenţi.
Recent, Comisia Militară Centrală (organizaţia care face legătura dintre Partid şi Armată) a emis 12 notificări de urgenţă cu privire la situaţia epidemică şi a aplicat reglementări stricte cu privire la „liderii echipelor de luptă împotriva epidemiei”, „situaţia epidemiei din barăci şi zonele familiale”, „observarea izolării” etc.
Mai problematic, documentele confidenţiale subliniază că situaţia în rândul forţelor armate, poliţiei şi securităţii sunt secrete militare, prin urmare nu pot fi raportate guvernelor locale şi provinciale. Prin urmare, efectele devastatoar ale epidemiei în rândul forţelor armate şi ale poliţiei şi securităţii nu sunt raportate nicăieri.
Scăparea de sub control a epidemiei a generat deja luări drastice de poziţie cu privire la controlul Partidului Comunist Chinez.
Xu Zhangrun, fost profesor la Şcoala de Drept a Universităţii Tsinghua, a acuzat public conducerea Partidului pentru modul în care a administrat criza, afirmând că modul de organizare al Partidului a determinat ca dezastrul uman să fie mai mare decât ar fi fost dacă s-ar fi luat decizii corecte.
Xu Zhangrun a mers până într-acolo încât a acuzat conducerea de Partid de "putreziciune".