Victor Ponta îi mulţumeşte lui Dumnezeu că a aranjat "ploile" pentru candidatura sa
alte articole
Premierul Victor Ponta, preşedintele PSD şi-a anunţat marţi la Consiliul Naţional al partidului de la Craiova candidatura la prezidenţialele din noiembrie. Toţi ca unul, cu unanimitate de voturi, membrii Consiliului Naţional au adoptat rezoluţia prin care Ponta să fie desemnat oficial candidat al PSD.
Premierul a ajuns la lansare după ce anterior vizitase împreună cu vicepremierul Dragnea localităţile inundate din zonă, de această dată fără a se folosi de vreo bărcuţă trasă de jandarmi. În faţa miilor de colegi de partid strânşi să-l aplaude, premierul le-a mulţumit lui Dumnezeu şi Băsescu (pe rând şi în propoziţii diferite) că l-au ajutat să ajungă unde a ajuns:
"Eram cu toţii pregătiţi ca acum să îmi lansez candidatura pentru cea mai importantă funcţie a ţării. Dumnezeu aşează întotdeauna lucrurile mult mai bine decât noi. Eu mi-am lansat deja candidatura pentru a fi preşedintele românilor la Novaci, la Bengeşti, alături de oameni care, de fapt, reprezintă România adevărată. Mi-am lansat candidatura fără să îmi programez în acest fel alături de jandarmi, pompieri care îi ajută pe oameni la nevoie", şi-a început Ponta discursul.
Pe parcursul alocuţiunii sale, premierul nu a uitat să spună că vrea să pună capăt regimului Băsescu, căruia i-a mulţumit, afirmând că graţie propagandei preşedintelui, românii ştiu tot ce a făcut el bun sau rău. De asemenea, Ponta a mai promis să redeschidă şcolile şi spitalele închise, să "redea justiţia" românilor etc.
Totodată, premierul le-a mulţumit, in absenţă, şi mentorilor spirituali ai PSD-ului, Ion Iliescu, cel ce a chemat în 1990 minerii, să îi bată pe studenţi, şi lui Adrian Năstase, aflat în închisoare pentru grave fapte de corupţie, una dintre ele fiind încercarea de a ajunge preşedinte al ţării în urma unei campanii electorale finanţate cu bani obţinuţi prin mită şi şantaj.
“Trebuie să spun câteva cuvinte şi despre dumneavoastră, despre partidul meu, despre partidul căruia îi datorez toată cariera mea politică, de preşedinte al TSD, vicepreşedinte al celui mai mare partid din România, ministru şi prim- ministru şi vreau să vă mulţumesc pentru toată încrederea şi tot ceea ce aţi făcut până acum pentru mine. Vreau să le mulţumesc şi celor care nu sunt azi aici, şi lui Ion Iliescu şi lui Adrian Năstase vreau să le mulţumesc”, a mai declarat Ponta.
Partidul căruia îi datorează premierul toată cariera a dat DNA-ului cel mai mare număr de dosare de baroni locali corupţi, iar în ceea ce priveşte "restituirea justiţiei", merită menţionat că nu demult, unul din stâlpii PSD-ului, Nicuşor Constantinescu, acuzat de fapte de corupţie şi el, cerea desfiinţarea DNA.
Salutând decizia partenerului său de coaliţie şi guvernare de a candida la cea mai înaltă funcţie în stat, preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a luat şi el cuvântul la întrunire, declarând că "valorile conservatoare nu se pot regăsi nicăieri mai bine decât în programul candidatului Victor Ponta."
Reamintim că fondatorul PC, cel ce a dat linia şi valorile acestui partid, Dan Voiculescu, este sub control judiciar fiind cercetat pentru şantaj prin trustul său de presă, şi aşteaptă sentinţa în dosarul privatizării ICA, dosar în care a primit deja, pe fond, o sentinţă de condamnare la închisoare cu executare de cinci ani, pentru fapte de corupţie.
Şedinţa PSD desfăşurată sub sloganul "România puternică - schimbare până la capăt" a avut loc la puţină vreme după ce un raport al Comisiei Europene relevă că în "puternica" Românie a anului 2014 peste jumătate din români au încă WC-ul în curte, o familie din două nu are niciun salariat printre membrii săi, rata de abandon şcolar sare de 16% şi, una peste alta, după bulgari, suntem cel mai sărac popor din UE. Tot ieri, în timp ce cei 6000 de delegaţi strânşi la Consiliul Naţional al PSD s-au angajat să facă tot ce ţine de ei pentru a susţine candidatura lui Victor Ponta, în presă apăreau extrase din ultimul raport MONEYVAL (Comitetul de Experţi al Consiliului Europei privind evaluarea măsurilor de combatere a spălării banilor şi finanţare a terorismului) arată că în anul 2013, cel de al doilea an al guvernării USL, proporţia economiei subterane în PIB era de peste 28%.
"Am azi convingerea că în noiembrie o să câştigăm!" şi-a menit Ponta, la Congresul de ieri.