UPDATE: Doi suspecţi de la Charlie Hebdo, depistaţi în nordul Franţei

(photos.com)

UPDATE: ora 15:20: Cei doi suspecţi în cazul atentatului terorist de la redacţia Charlie Hebdo, Chérif şi Said Kouachi, au fost reperaţi de autorităţile franceze în localitatea Crepy-en-Valois, din judeţul Oise. Cei doi atacatori s-au baricadat într-o casă din localitate.

Elicoptere militare Puma survolează localitatea. De asemenea, forţele speciale franceze au încercuit casa în care s-au baricadat cei doi, în timp ce autovehiculele jandarmeriei patrulează străzile din localitate.

În maşina abandonată de cei doi (un Renault Clio), poliţia a găsit două steaguri islamiste cât şi cocktailuri incendiare.

***

UPDATE: Cei doi atacatori au fost încercuiţi de trupele speciale după ce s-au baricadat într-o casă.

Poliţia franceză a găsit maşina abandonată a celor doi fraţi criminali iar în interiorul ei au descoperit steaguri islamiste şi cocktail-uri Molotov.

****

Autorităţile franceze au localizat, joi, doi bărbaţi suspectaţi că ar fi teroriştii care au atacat sediul revistei satirice Charlie Hebdo, în regiunea Aisne din nordul Franţei, potrivit France Presse.

Cei doi corespundeau descrierii fizice şi se deplasau la bordul unui Renault Clio, care transporta armament greu. Atacatorii de la Charlie Hebdo au folosit arme Kalaşnikov şi un lansator de rachete.

Cotidianul Le Parisien a precizat că suspecţii au fost depistaţi în localitatea nordică Villers-Cotterest, pe drumul RN2, care se află în apropierea graniţei franco-belgiene.

Administratorul unei benzinării din apropierea localităţii ”i-a recunoscut formal pe cei doi bărbaţi suspectaţi că au participat la atentatul de la Charlie Hebdo”, potrivit surselor.

"Cei doi bărbaţi poartă cagule, au arme Kalaşnikov şi, aparent, lansatoare de racheta", a adăugat o altă sursă, care a precizat că numerele de înmatriculare ale autovehiculelor nu corespundeau.

Joi dimineaţă, un bărbat care deţinea un Renault Clio a deschis focul asupra a doi poliţişti din suburbiile Parisului. Iar în ultimele 24 de ore, trei moschee din Paris au fost atacate cu grenade, fără să se înregistreze victime, marcând o accentuare a alertei anti-teroriste declanşate miercuri.

În privinţa celor doi bărbaţi reţinuţi, Cotidianul L'Union scrie că, la o altă benzinărie situată pe RN2, ar fi avut loc un jaf în care s-au folosit arme Kalaşnikov.

Sursele din Poliţie afirmau că unităţile de intervenţie franceze ”au primit ordinul de a se echipa cu puşti de asalt şi echipamente de protecţie.

Forţele de poliţie s-au mobilizat rapid pentru arestarea celor doi bărbaţi (doi fraţi), printre care şi un jihadist cunoscut. Aceştia sunt suspectaţi că ar fi luat parte la atacul terorist din Paris.

Cei doi suspecţi sunt Cherif şi Said Kouachi, de 32 şi respectiv 34 de ani. Cherif a fost condamnat în 2008 la trei ani de închisoare, pentru faptul că ar fi făcut parte dintr-o filieră care trimitea luptători Al-Qaeda în Irak. Cel mai tânăr dintre cei trei suspecţi, Hamyd Mourad (18 ani), s-a predat miercuri poliţiei din nordul Franţei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe