UPDATE: Călin Popescu Tăriceanu, un nou Rocky Balboa al "liberalismului" românesc

UPDATE: Cu unanimitate de voturi, Călin Popescu Tăriceanu, a fost ales preşedinte al PLR. Pe coloana sonoră a filmului Rocky, fostul premier le-a mulţumit colegilor ce l-au urmat în noul vehicul politic numit Partidul Liberal Reformator că l-au numit în fruntea lo
Congresul Ordinar al Partidului Liberal Reformator ( PLR ), 1-2 August 2014. În imagine, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta (Epoch Times România)
Loredana Diacu
02.08.2014

UPDATE: Cu unanimitate de voturi, Călin Popescu Tăriceanu, a fost ales preşedinte al PLR. Pe coloana sonoră a filmului Rocky, fostul premier le-a mulţumit colegilor ce l-au urmat în noul vehicul politic numit Partidul Liberal Reformator că l-au numit în fruntea lor:

"Votul dumneavoastră îmi dă speranţă şi încredere că voi ajunge preşedintele României şi voi ajunge să-i reprezint pe toţi românii ca un preşedinte care îşi înţelege misiunea, o misune dificilă, de responsabilitate, care înseamnă a realiza coeziunea la nivelul societăţii, de a aduna energii în jurul unui proiect măreţ care să ne facă mai mândri şi mai demni”, a declarat Tăriceanu, preluat de Realitatea.

Membrii Congresului PLR i-au mai ales, prin vot secret, şi pe cei 19 vicepreşedinţi ai PLR, funcţii pentru care s-au înscris 19 candidaţi, aşa cum pentru funcţia de preşedinte al Partidului s-a înscris doar Tăriceanu.

Vicepreşedintii noului partid satelit al PSD sunt: Daniel Barbu, Cătălin Beciu, Radu Boroianu, deputat Steluţa Cătăniciu, senatorul Petru Ehegartner, deputat Graţiela Gavrilescu, Andrei Gerea, deputatul Guran Virgil, senatorul Sorin Ilieşiu, deputatul Nicu Marcu, Marius Mateescu, senator Nasta Nicolae, deputatul Ion Pârgaru, Păun Dan, Ovidiu Szilagi, Mihai Stânişoară, Radu Stroe, Jan Tucan, Ioan Uţiu.


* * *

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, s-a declarat sâmbătă, la primul Congres al PLR (Partidul Liberal Reformator), "mâhnit" că Partidul Naţional Liberal şi-a părăsit "electoratul liberal" şi ideologia, aliindu-se cu "principalul adversar politic".

"Ceea ce nu au reuşit să facă comuniştii sau Securitatea, a reuşit o mână de oameni. Azi PNL e departe de electoratul liberal, departe de români, departe de onoarea, cinstea, curajul de care a dat dovadă acest partid 139 de ani", a declarat Tăriceanu, preluat de Mediafax.

Călin Popescu Tăriceanu, aliat al premierului Victor Ponta în demersul sistematic de destructurare a PNL, i-a mai acuzat pe foştii săi colegi liberali că, prin gestul ieşirii de la guvernare, au trădat electoratul, şi-au părăsit ideologia şi s-au aliat, în final, cu "principalul adversar politic.”

Fostul premier a mai afirmat că au existat nenumăraţi traseişti politici în România ultimilor 25 de ani, dar că mai rar a întâlnit un astfel de traseism politic la un partid care avea o certă şi emblematică ideologie: "Sunt mâhnit pentru PNL, dar azi, pe de altă parte, sunt extrem de bucuros pentru că acum cinci luni eram singur, anunţând un nou proiect politic, PLR", a declarat Tăriceanu la Congres.

Congresul PLR, "noul proiect politic" ce a luat naştere prin cumpărarea şi rebotezarea unui partid de apartament din Braşov, pe nume Partidul Naţional al Mediului, înfiinţat de un afacerist condamnat la închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, s-a reunit, sâmbătă, pentru a-şi alege conducerea.

Delegaţii prezenţi la Congres urmează să-şi aleagă preşedintele, funcţie la care candidează doar Călin Popescu Tăriceanu, fondatorul PLR, 19 vicepreşedinţi, posturi pentru care s-au înscris 19 candidaţi, precum şi pe cei 27 de membri ai BPC, unde s-au înscris 36 de persoane.

Printre cei care candidează pentru funcţii de conducere în Partid se numără Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, susţinător al exploatărilor de la Roşia Montană, obligat să demisioneze din funcţie în urma unui declaraţii cinice prin care acuza statul că dă bani pentru tratamentul HIV în loc să pună în operă Shakespeare, Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor cu dosar de corupţie pe rol la DNA, fostul ministru de Interne, Radu Stroe, cel ce a trimis jandarmii la Pungeşti, Daniel Chiţoiu, fost ministru al Economiei, acuzat că ar fi în spatele ordonanţei guvernamentale ce gira corupţia de la ASF şi, bineînteles, Sorin Ilieşiu, dat afară din PNL după ce le-a cerut colegilor să-l trădeze pe Antonescu pentru a-l numi conducător al partidului pe Tăriceanu.

La deschiderea lucrării Congresul PLR, unde Tăriceanu a vorbit şi despre candidatura sa la cea mai înaltă funcţie în stat, cea de preşedinte al ţării, au luat parte liderii PSD, UNPR şi PC, Victor Ponta, Gabriel Oprea şi respectiv Daniel Constantin.

De altfel, conform surselor Realitatea TV, partidul "liberal" al lui Tăriceanu, după nume partid de dreapta al cărui principal adversar politic ar trebui să fie, în consecinţă, PSD, este susţinut financiar de senatorul PSD Sebastian Ghiţă, prieten al premierului Ponta. Rareş Bogdan susţine că pesedistul ar avea un buget de 4 milioane de euro pentru campania prezidenţială a lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru ca formaţiunea acestuia să "rupă" din voturile dreptei, care s-ar fi dus spre candidatul PNL-PDL, Cătălin Predoiu sau Klaus Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor