Partidul lui Tăriceanu, finanţat de pesedistul Sebastian Ghiţă pentru a „rupe” din voturile dreptei

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Jurnalistul şi realizatorul Tv Rareş Bogdan a declarat, la Realitatea Tv, că senatorul PSD, Sebastian Ghiţă, un apropiat al premierului Victor Ponta, este implicat în susţinerea partidului nou fondat de fostul liberal Călin Popescu Tăriceanu, Partidul Liberal Reformator (PLR).

Potrivit surselor Realitatea TV, partidul de apartament al lui Tăriceanu, achiziţionat săptămâna trecută cu şaptezeci de mii de euro de la un controversat om de afaceri braşovean, este susţinut financiar de senatorul Sebastian Ghiţă. Rareş Bogdan susţine că pesedistul ar avea un buget de 4 milioane de euro pentru campania prezidenţială a lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru ca formaţiunea acestuia să "rupă" din voturile dreptei, care s-ar fi dus spre candidatul PNL-PDL, Cătălin Predoiu sau Klaus Iohannis.

„Investiţia domnului Ghiţă într-un partid de apartament nu are alt scop decât să rupă din electoratul dreptei şi să-l ajute astfel, la final, pe domnul Ponta, pentru că, în turul doi al prezidenţialelor, Tăriceanu are obligaţia să dea voturile PSD”, a declarat Rareş Bogdan, la Realitatea TV.

Partidul Naţional al Mediului (PNM), micuţa formaţiune politică preluată de fostul preşedinte liberal pentru a-i "acomoda" pe demisionarii din PNL "dezamăgiţi" de actuala conducere şi de fuziunea PLD-PNL, avea la înfiinţare, drept preşedinte, un afacerist cunoscut în Braşov pe nume Ionică Anuţoiu, condamnat în 2007 la patru ani de închisoare cu suspendare şi o perioadă de probă de opt ani, după ce şi-a bătut o angajată care ulterior a şi decedat în spital, în urma bătăii primite.

Tăriceanu, care a fost numit preşedinte al Senatului de premierul Victor Ponta, a anunţat că Partidul Naţional al Mediului îşi va schimba la începutul lui august numele în Partidul Liberal Reformator.

Numărul de liberali care s-au strâns în jurul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este deja impresionant. Preşedintele interimar al PLR, deputatul Graţiela Gavrilescu, a declarat recent că numărul senatorilor şi deputaţilor care s-au înscris în noul partid este mai mare de 30.

Vineri, urmează ca PRL să îşi desemneze preşedintele şi candidatul la prezidenţiale, într-un congres, la Palatul Parlamentului.

Urmează cel mai probabil o resuscitare a răposatului USL, după cum şi-au manifestat intenţia premierul Victor Ponta şi Tăriceanu, care declara anterior că o viitoare colaborare dintre Partidul Liberal Reformator şi PSD ar fi "un lucru normal şi firesc".