Lăzăroiu are trei ipoteze pentru lipsa de reacţie la amnistia fiscală. Toate te îndeamnă să emigrezi

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)

Comentând decizia de vineri a Guvernului Ponta de a dispune o amnistiere fiscală a mamelor şi pensionarilor, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a remarcat că există trei posibile explicaţii pentru lipsa de reacţie a opoziţiei cu privire la această măsură cu iz electoral.

Vineri, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a propus Guvernului, la cererea premierului Victor Ponta, amnistierea fiscală a mamelor şi a pensionarilor care au încasat ilegal sume de bani de la stat, pe care acum trebuiau să le returneze. La următoarea şedinţă de Guvern urmează să fie prezentat un proiect de lege care să rezolve această problemă.

„Am trei ipoteze legat de lipsa de reacţie a opoziţiei/contracandidaţilor deja anunţaţi ai lui Ponta pe tema amnistiei fiscale. Nu ştiu care e valabilă, dar toate trei te îndeamnă să emigrezi:

1. Din pură prostie sau comoditate. Oricare ar fi, ţara asta nu are nicio perspectivă cu aşa oameni şi partide.

2. Capitulare în faţa populismului. Pe asta am mai văzut o de multe ori. Dacă un imbecil vine cu o iniţiativă despre care şi imaginează că dă bine la public, toţi ceilalţi se raliază, ca într-un proces orb de imbecilizare. Doar că eu cred că voturile de care are nevoie dreapta vin de la cei care înţeleg grozăvia cu amnistia. Ceilalţi care se bucură de amnistie oricum vor vota cu Ponta. Dacă-i aşa mai bine votezi cu Ponta, decât cu înlocuitorii lui. Dar după ce votezi Ponta îţi iei paşaportul şi pleci, ca să nu-ţi cadă mâna.

3. Toţi contracandidaţii au fost deja cumpăraţi la bucată de PSD şi Ponta cu bani şi promisiuni de funcţii (promisiuni credibile, având precedentul "viu" Tăriceanu). Ştiu că pare uşor fantasmagoric, dar întrucât primele două ipoteze implică doar un pic de raţiune ca să le poţi respinge, a doua presupune doar lăcomie şi ticăloşie pentru a fi validată. Iar astea se găsesc din belşug”, a declarat Lăzăroiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne