Macovei: Ponta nu este străin de afacerile şi aranjamentele baronilor PSD

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat marţi, pe blogul personal, că premierul Victor Ponta „nu este străin de afacerile şi aranjamentele penale ale unor baroni PSD”. „Cât de implicat şi de corupt este Ponta?”, întreabă Macovei.

Procurorii anticorupţie susţin că preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria. Duicu ar fi solicitat ca şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, Ştefan Ponea, să fie menţinut în funcţie şi apoi avansat, în schimb acesta promiţându-i că îl va scăpa de dosarul de incompatibilitate de la Agenţia Naţională de Integritate.

În timpul în care şeful IPJ făcea demersurile pentru dosarul lui Duicu, acesta din urmă acţiona pe linie de partid ca să obţină, pentru Ponea, promovările promise. Din referatul procurorilor reiese că Duicu susţinea că are influenţă asupra premierului Victor Ponta, care l-ar fi chemat la Guvern pe şefului Poliţiei, chestorul Petre Tobă.

„Avem acum explicaţia pentru graba şi insistenţa cu care Victor Ponta sare în apărarea infractorilor din PSD. Şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, aflat în arest preventiv pentru trafic de influenţă, ne spune că Victor Ponta cunoştea aranjamentele baronilor PSD şi îi ajuta să le pună în aplicare.

Este ceea ce înţelege toată lumea când citeşte referatul procurorilor DNA în dosarul de corupţie al lui Adrian Duicu, unde se menţionează că Victor Ponta l-a chemat la Guvern pe şeful Poliţiei Române pentru a da curs solicitării baronului PSD de Mehedinţi de a-l menţine în funcţie şi, ulterior, promova pe şeful Poliţiei din judeţ”, a precizat Monica Macovei.

Europarlamentarul susţine că premierul Ponta „nu este străin de afacerile şi aranjamentele penale ale unor baroni din PSD şi îi păcăleşte pe români transmiţând mesajul că baronii PSD sunt cercetaţi doar pentru ca PSD este bine cotat în judeţele respective”.

În opinia acesteia, Victor Ponta nu are cum să se „dezică” de Duicu, nici de Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, nici de Nicuşor Constantinescu de la Constanţa sau de Radu Mazăre cât timp cunoaşte ce afaceri învârt aceştia, le tolerează şi, că în cazul Duicu, contribuie la reuşita lor, devenind complice.

„Obrăznicia lui Ponta, care declară că nu ar fi fost nimic ilegal dacă ar fi discutat în Guvern despre promovarea şefului Poliţiei Mehedinţi, este definitorie pentru o persoană care conduce un „grup infracţional organizat”, cum singuri s-au definit. Solidaritatea lui Ponta în faţa corupţiei este şi o formă de a le mulţumi baronilor PSD pentru că îl lasă în funcţie. Şi, pentru că Ponta este prim-ministru şi ia decizii pentru toată ţara, trebuie să ştim cât de implicat şi de corupt este Ponta”, a concluzionat Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne