Un om a văzut picioarele acestor copii din Africa. Nevenindu-i să creadă, a făcut ceva care a schimbat totul (video)

Statisticile arată că peste 300 de milioane de copii suferă de o serie de boli din cauza faptului că nu poartă pantofi pe măsură sau merg desculţi, situaţie care l-a determinat pe Lee să inventeze The Shoe that Grows - pantoful care creşte.

Statisticile arată că peste 300 de milioane de copii suferă de o serie de boli datorită faptului că nu poartă pantofi sau merg desculţi.
Statisticile arată că peste 300 de milioane de copii suferă de o serie de boli datorită faptului că nu poartă pantofi sau merg desculţi. (Google.com)

În anul 2007, inventatorul Kenton Lee care lucra ca misionar în Nairobi, Kenya, a văzut o fetiţă îmbrăcată cu o rochie albă care purta pantofi atât de mici pentru picioarele ei încât degetele îi ieşeau pe jumătate afară. Martor al scenei, el s-a întrebat atunci: „Nu ar fi grozav dacă ar exista un pantof capabil să se adapteze şi să se extindă astfel încât copiii să aibă întotdeauna o pereche de pantofi care li se potrivesc?” Zis şi făcut.

Statisticile arată că peste 300 de milioane de copii suferă de o serie de boli datorită faptului că nu poartă pantofi pe măsură sau merg desculţi, situaţie care l-a determinat pe Lee să inventeze The Shoe that Grows - pantoful care creşte.

Pe site-ul său, Kenton Lee povesteşte că într-o zi a văzut o fetiţă care purta o pereche de pantofi foarte mici pentru picioarele sale. De acolo, i-a venit ideea să creeze un pantof capabil să se extindă şi să se ajusteze astfel încât copiii să poată fi încălţaţi confortabil. Lee a format o echipă pentru a face ca proiectul său să devină o realitate. Şi realitate a devenit. Vizionaţi acest videoclip, este emoţionant!

Ideea s-a extins, şi astăzi, aceşti pantofi au ajuns în ţări precum Ecuador, Haiti, Kenya, Ghana. Încălţămintea este fabricată din material rezistent, uşor de utilizat şi curăţat. Dar cel mai important este faptul că îi protejează de bacteriile şi viruşii care provoacă multe boli şi chiar decesul multora dintre aceşti copii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură