În contrast cu luminile de sărbători (galerie foto)

Mioara Stoica
15.12.2015

Un omagiu tuturor celor care nu cunosc magia sărbătorilor de iarnă, care suferă sub ochii unui consumerism fără milă. Galeria foto prezentată în acest articol este formată dintr-o serie de fotografii care au invadat Facebook-ul în această perioadă a sărbătorilor.

Sărăcia extremă este cel mai important subiect de îngrijorare în lume, plasându-se înaintea încălzirii globale, a terorismului şi războiului, releva cu ceva timp în urmă un sondaj internaţional difuzat de BBC World Service.

Circa 71 % dintre cele aproximativ 25.000 de persoane interogate în 23 de ţări, plasează "sărăcia extremă" în fruntea listei îngrijorărilor pe care le au, faţă de 64 % pentru care cele mai importante preocupări sunt mediul şi poluarea şi 63 %, care sunt cel mai îngrijorate de creşterea preţului mărfurilor alimentare şi energiei.

Sărăcia este cea mai crudă formă de violenţă

În orice cultură se ştie că cei care trebuie să fie cei mai protejaţi sunt copiii. Dacă avem o societate şi o economie incapabile să-şi protejeze copiii, atunci ele ar trebui schimbate radical.

8% dintre minorii din România trăiesc într-o sărăcie lucie, iar 8.500.000 de români trăiesc cu puţin peste o sută de euro pe lună

În România, în mediul rural spe exemplu, situaţia e catastrofală. Situaţia copiilor care locuiesc în satele româneşti continuă să fie alarmantă, iar decalajul faţă de cei din mediul urban rămîne constant, chiar se adînceşte, dacă avem în vedere indicatori socio-economici precum speranţa de viaţă, calitatea vieţii, rata de sărăcie.

Potrivit unui document postat pe site-ul Ministerului Muncii, unul din cinci români se confruntă cu sărăcia determinată de venitul insuficient, şi o mare parte din sărăcia bazată pe venit este persistentă, trei sferturi dintre persoanele sărace aflându-se în această situaţie de cel puţin trei ani.

Datele oficiale arată că mai mult de jumătate dintre copiii români se află în risc de sărăcie sau excluziune socială (52,2% în 2012), cel mai ridicat nivel din UE27 cu excepţia Bulgariei. Riscul sărăciei şi excluziunii sociale este mai mare în gospodăriile cu mulţi copii (72,5% în cazul gospodăriilor cu 2 adulţi şi 3 sau mai mulţi copii) şi în cele monoparentale (60,7%).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor