Un hacker activează toate sirenele dintr-un oraş. Aflaţi care este oraşul şi ce se întâmplă
alte articole
Dacă un hacker intră pe telefonul unui utilizator este grav, deoarece încalcă intimitatea unei persoane şi poate avea grave repercusiuni în viaţa acestuia. Dar dacă un hacker intră într-un sistem public care afectează simultan mii, dacă nu milioane de persoane, ce se întâmplă? Oraşul Dallas, Texas (SUA) are răspunsul la această întrebare.
The Washington Post a relatat că, în noaptea de sâmbătă 9 aprilie, la doar 18 minute înainte de miezul nopţii, cineva a intrat în sistemul informatic care operează sirenele din oraş împotriva uraganelor şi le-a activat pe toate. În total, 156 de sirene au trezit şi au speriat cei 1,3 milioane de locuitori ai oraşului.
Nu sunt puţini cetăţenii care au comentat supăraţi în reţelele sociale pe această temă. Deoarece tornadele şi uraganele sunt comune în zonă, acest sistem avizează persoanele care sunt plecate de la domiciliu că se apropie o furtună majoră.
Problema este gravă, deoarece demonstrează cât de nepregătite sunt unele infrastructuri la atacurile hackerilor şi ale altor utilizatori rău intenţionaţi. În afară de zgomotul produs, hackingul a dus la colapsul numărului 911 din oraş, lăsând oamenii cu urgenţe reale în aşteptare.
Aceasta este a doua oară când un serviciu public de avize din Dallas este hackuit: începând cu 31 martie 2016, mai multe semnale luminoase au început să arate mesaje politice, unele împotriva lui Donald Trump şi altele în favoarea lui Bernie Sanders; au apărut sloganuri precum „De azi nu se mai munceşte, toţi acasă“ etc.
Mai multe informaţii: The Washington Post