Guccifer 2.0 publică un post acuzând serviciile SUA de fals grosolan

(Sean Gallup / Getty Images)

După ce a dispărut de pe radarele mass media din noiembrie, când, spre sfârşitul campaniei electorale americane, Guccifer 20. a postat un tweet în care a promis "fie un observator independent la alegerile din SUA în 2016," hacktivistul a revenit cu un nou post pe blogul său criticând vehement "dovezile false" prezentate recent de rapoartele agenţiilor majore de informaţii ale ale SUA.

Departamentul De Securitate Internă (DHS) şi Oficiul Naţional de Informaţii (DNI) au emis o declaraţie comună în octombrie 2016 afirmând că ar exista o legătură între Guccifer 2.0 şi guvernul rus. În postarea sa pe blog de astăzi, hacker-ul declară că nu are "absolut nici o legătură cu guvernul rus" şi că doar acţionează "conform opiniilor şi convingerilor politice sale personale".

Cunoscutul hacker, care este oficial sursa unor dezvăluiri majore publicate de Wikileaks, relativ la ilegalităţile comise de membri marcanţi ai Partidului Democrat, a atacat "probele tehnice" despre care comunitatea de informaţii SUA a afirmat că ar fi dovezi în sprijinul teoriei implicării Rusiei în campania electorală americană.

Guccifer 2.0 subliniat că virusul informatic prezentat ca "probă" de către serviciile de informaţii poate fi găsit foarte uşor pe internet şi că aceasta aşa-zisa probă este menţionată în raport probabil doar pentru a-l face mai credibil.

"Aş vrea să clarific faptul că aceste acuzaţii sunt nefondate. Nu am absolut nici o legătură cu guvernul rus. Aş vrea să menţionez încă o dată, am acţionat conform opiniilor mele politice şi credinţelor personale.

Dovezile tehnice cuprinse în rapoarte nu rezista în faţa unei analize. Este un fals grosolan.

Orice specialist IT se poate observa că malware-ul menţionat în raportul comun de analiză a fost descărcat de pe internet şi a este disponibil oricui. O mulţime de hackeri îl folosesc."