Un ceas elveţian descoperit într-un mormânt al dinastiei Ming

Descoperiri arheologice în China
Descoperiri arheologice în China (STR / AFP / Getty Images)

Un ceas elveţian vechi de 100 de ani a fost găsit în decembrie 2008 într-un mormânt antic din Shangsi, China, care a fost sigilat pentru mai mult de 400 de ani, a raportat atunci Daily Mail.

Unii oameni îl privesc ca pe o dovadă a călătoriei în timp, pe când scepticii au desigur dubii cu privire la acest lucru. De un lucru putem fi siguri totuşi - nu e genul de obiect pe care te aştepţi să-l găseşti într-un mormânt antic sigilat.

Când arheologii chinezi au îndepărtat capacul unui sicriu uriaş dintr-un mormânt al dinastiei Ming de acum 400 de ani, au rămas uimiţi de ceea ce au descoperit. În timp ce dădeau la o parte pământul din jurul sicriului au fost surprinşi să dea peste un inel metalic, descoperind ulterior că era un ceas, marca „Swiss”, care afişa ora 10:06. Modelul respectiv datează însă, doar de un secol.

Arheologi filmau un documentar alături de doi jurnalişti când au făcut uluitoarea descoperire. Ei credeau că sunt primii care vizitează mormântul dinastiei Ming, de la înmormântarea ocupantului său, dar poate că s-au înşelat.

„Când am încercat să dăm la o parte pământul din jurul sicriului, o bucată de piatră a căzut producând un sunet metalic”, a declarat Jiang Yanyu, fost curator al Muzeului Guangxi.

"Am luat obiectul şi am constatat că era un inel. După îndepărtarea solului care îl acoperea şi examinarea ulterioară, am fost şocat să văd că era un ceas", a adăugat acesta.

Ceasurile nu existau în timpul dinastiei Ming, iar Elveţia nici nu exista ca ţară atunci, a declarat un expert citat de Daily Mail. Dinastia Ming a condus China între 1368 şi 1644.

Oficialii de la departamentul istoric din China au precizat: "Călătorie în timp! No comment", iar ştirea a început să facă ocolul lumii.