Ucraina loveşte un portavion rusesc de rachete de croazieră şi o navă rusească de patrulare

(Youtube - captură ecran)
D.B.
16.10.2023

Forţele ucrainene au atacat portavionul de rachete de croazieră Buyan şi nava Pavel Derjavin folosind arme experimentale pe nave de suprafaţă fără echipaj, au transmis surse din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SSU), pentru publicaţia Ukrainska Pravda.

Sursele au confirmat că atacul din 13 octombrie asupra portavionului rusesc de rachete Buyan şi aruncarea în aer a navei Pavel Derjavin, la 11 octombrie, au fost opera SSU în cooperare cu Marina ucraineană.

Serviciul de Securitate nu a dezvăluit încă niciun detaliu, dar a adăugat că ambele nave au fost lovite de drone Sea Baby cu arme experimentale.

"După prima explozie, geniştii şi scafandrii ruşi nu au putut detecta know-how-ul nostru. Ieri, submarinul Alrosa a fost norocos şi a reuşit să scape de invenţiile noastre de până acum.

Purtătorul de rachete de croazieră Buyan nu a putut repeta 'fapta eroică' a lui Alrosa şi a fost lovit de armele experimentale cu drone Sea Baby la raidul de astăzi de la Sevastopol.

SSU îi avertizează pe moscoviţi să nu navigheze în apele ucrainene dacă vor să păstreze cel puţin câteva rămăşiţe ale flotei lor", a declarat unul dintre organizatorii operaţiunii speciale.

Anterior, după cum a relatat Krîm.Realii (Crimeea.Realităţi), o explozie masivă a avut loc, vineri, în oraşul Sevastopol din Crimeea ocupată de Rusia, şi s-a auzit chiar şi în zone îndepărtate ale oraşului.

Mihail Razvojaiev, "şeful" numit de ruşi la Sevastopol, a susţinut că exploziile ar fi avut legătură cu exerciţiile militare ruseşti.

Canalul ucrainean de Telegram "Crimean Wind" a raportat iniţial o explozie pe un portavion rusesc de rachete Buyan-M şi a postat o înregistrare video cu nava învăluită în fum.

La 11 octombrie, nava de patrulare Pavel Derjavin, o navă a Flotei ruse a Mării Negre, a fost avariată în Marea Neagră, în apropiere de Sevastopolul ocupat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor