Hackeri pro-ruşi au blocat site-urile administraţiilor locale din Olanda. Ce motiv au invocat

(Captură Foto)
Redacţia
30.04.2025

Un grup de hackeri pro-ruşi a blocat luni site-urile mai multor municipalităţi şi provincii olandeze, ca represalii pentru ajutorul militar acordat Ucrainei de către Olanda, relatează The Moscow Times.

Cel puţin 19 site-uri au fost afectate de atacuri coordonate de tip „distributed denial of service” (DDoS), care supraîncarcă site-urile şi aplicaţiile cu cereri ţintite pentru a le face inaccesibile, a raportat ziarul Algemeen Dabbled.

Grupul de hackeri NoName, care şi-a revendicat anterior responsabilitatea pentru atacurile DDoS din Europa, SUA şi Ucraina, a declarat că a ales Olanda ca ţintă pentru că a trimis Ucrainei 6 miliarde de euro în ajutor militar.

„Este timpul să vizităm din nou Olanda şi să vă reamintim cum se termină ajutorul acordat regimului de la Kiev”, a scris NoName luni, pe Telegram.

Experţii în securitate cibernetică spun că hackerii NoName vizează între cinci şi 15 site-uri web pe zi pentru a obţine un impact mai mare al atacurilor DDoS, care frustrează utilizatorii, dar nu fură informaţii şi nu compromit infrastructura critică, potrivit NL Times.

NoName a vizat site-urile web ale administraţiilor locale din Elveţia şi Franţa în ultimul an.

Serviciul olandez de informaţii militare a dezvăluit săptămâna trecută că hackerii ruşi au vizat o instituţie publică neidentificată din Olanda anul trecut, marcând primul atac cibernetic cunoscut asupra infrastructurii sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor