Ţuţuianu, pus de senatori să supervizeze ANI, deşi era cercetat de instituţie, a decis să facă un pas în spate

Adrian Ţuţuianu
Adrian Ţuţuianu (facebook.com)

Luni seară, majoritatea PSD din Senat a decis ca preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, cercetat de DNA şi suspectat de conflict de interese de către ANI, este potrivit să devină membru supleant al Consiliului Naţional de Integritate (CNI), organism care supervizează chiar activitatea ANI. Însă, la scurt timp după vot, Ţuţuianu a anunţat că se retrage din funcţia proaspăt dobândită.

Validat de senatori pentru un mandat de 4 ani, pesedistul Adrian Ţuţuianu, propus de Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România să ocupe funcţia de membru supleant al CNI, a decis totuşi să se retragă în contextul în care era cercetat în luna martie de DNA pentru trafic de influenţă în legătură cu campania electorală pentru alegerile locale din 2012.

Informaţia este cuprinsă în dosarul senatorului PSD Ion Stan. Procurorii DNA arată că au disjuns cercetările faţă de Adrian Ţuţuianu în urma unui denunţ făcut de omul de afaceri Nicuşor Sorin Dima, cel care l-a denunţat şi pe Ion Stan.

Totodată, potrivit hotnews.ro, Ţuţuianu este verificat în prezent chiar de către instituţia pe care ar fi urmat să o verifice (ANI), fiind suspectat de conflict de interese.

Mai mult decât atât, senatorii l-au validat pe baronul de Dâmboviţa chiar în ziua în care preşedintele PSD Victor Ponta declara într-o conferinţă de presă că partidul său va manifesta "toleranţă zero" faţă de corupţie.

Ulterior, Victor Ponta a transmis, în cadrul unei declaraţii pentru Mediafax, că Ţuţuianu a decis să se retragă din funcţie pentru că "nu doreşte să aducă atingere imaginii PSD, în contextul unor suspiciuni de neclarităţi în relaţia cu ANI", acesta urmând să depună marţi o cerere în acest sens la Biroul Permanent al Senatului.

La rândul său, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a comentat: "Ţuţuianu s-a retras. Ăştia s-au obişnuit aşa. Dacă nu le sare nimeni în cap, merg înainte. Asta înseamnă să nu ai repere, să nu crezi în nimic. Că dacă ar avea, n-ar trebui să le mai sufle nimeni ce să facă."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne