Tristan da Cunha, insula cea mai îndepărtată din lume, caută să angajeze agricultori! (galerie foto)

Acesta nu este doar un simplu loc de muncă, este o misiune: insula - în dificultate financiară – caută pe cineva care să o "salveze" de la dependenţa de importul de alimente.
Mioara Stoica
22.01.2016

Din insulele Tristan da Cunha - un arhipelag din Oceanul Atlantic, teritoriu al Marii Britanii din anul 1816 - ajunge un anunţ de locuri de muncă, ce sună mai mult ca o cerere de ajutor: se caută agricultori capabili de a salva insula, făcând-o auto-suficientă în producţia de fructe şi legume, în prezent, acestea fiind importate.

Pe insula Tristan da Cunha se poate ajunge pe mare, după o săptămână de navigaţie pornind din Cape Town. De fapt, insula este situată la 2.432 de kilometri de Cape Town, 2.172 de kilometri de insula Sant’Elena, cel mai apropiat oraş locuit şi la 3.451 de kilometri de Montevideo, capitala statului Uruguay.

Îndepărtata insulă măsoară 98 de kilometri pătraţi şi este formată dintr-o singură localitate, Edinburgh of the Seven Seas, situată pe pantele vulcanului Queen Mary’s. În ciuda dimensiunii sale mici şi distanţei faţă de coasta continentală, arhipelagul Tristan, format din patru insule, are o istorie remarcabilă şi o faună sălbatică unică.

Pinguinii Rockhopper şi albatroşii sunt foarte populari printre vizitatorii insule, dar turismul nu este o sursă majoră de venit pentru săteni, care îşi câştigă existenţa din comerţul cu creveţi şi homari.

Aşadar, comunitatea - alcătuită din 265 de persoane care trăiesc din pescuitul de homari şi cultivarea cartofilor- are nevoie de cineva care să se ocupe de păşunatul celor 300 de bovine şi 500 de ovine şi să ajute la îmbunătăţirea culturilor de fructe şi legume.

Fermierului - căruia i se garantează rambursarea costului călătoriei, cazarea şi un salariu care rămâne de stabilit- i se cere "spirit comunitar", capacitatea de a împărtăşi nevoile împreună cu locuitorii insulei, şi ... dorinţa de a trăi o aventură exotică!

Pentru agrement şi petrecerea timpului liber, insula nu oferă decât un pub, un bar, o sală de bal, o piscină şi un muzeu, iar pentru a comunica cu restul lumii există doar internetul şi un oficiu poştal, în schimb este o viaţă sălbatică abundentă!

Cine se încumetă să facă această călătorie?

Aşadar, fermieri şi agronomi, dacă aţi visat vreodată să vă stabiliţi pe o insulă pierdută în mijlocul oceanului, iată că ocazia a sosit! În cazul în care vă hotărâţi, aici găsiţi pagina web unde vă puteţi depune candidatura.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor